Saturday, February 24, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

Каде да ја чувате паричката ако ви се падне на Василица

-Реклама-

Василица е голем и тежок празник, именден и куќна слава на многу македонски семејства.

Реклама
-Реклама-

На Василица се крши леб или пита со паричка, која се верува дека носи среќа и бериќет.

-Реклама-

Важно е ако ви се падне паричката каде ќе ја чувате. Секогаш парчето леб кое било наменето за вас треба да го изедете, а ако ви се падне паричката треба да постапите вака:

Никако паричката не треба да се фрли или заборави, туку да се стави до икона и да се чува до наредната година.

Иако многумина ја чуваат во паричник или некој предмет, таа треба да стои до икона.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Каде да ја чувате паричката ако ви се падне на Василица

Реклама

Василица е голем и тежок празник, именден и куќна слава на многу македонски семејства.

На Василица се крши леб или пита со паричка, која се верува дека носи среќа и бериќет.

Важно е ако ви се падне паричката каде ќе ја чувате. Секогаш парчето леб кое било наменето за вас треба да го изедете, а ако ви се падне паричката треба да постапите вака:

Никако паричката не треба да се фрли или заборави, туку да се стави до икона и да се чува до наредната година.

Иако многумина ја чуваат во паричник или некој предмет, таа треба да стои до икона.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО