Monday, March 4, 2024
9.8 C
Skopje

СПОРЕД ФЕНГ – ШУИ: Најдоцна до кој датум треба да се раскити елката?

-Реклама-
-Реклама-

Празниците завршија, а вие сеуште не сте го одложувате раскитувањето на елката и домот од празничките украси. Побрзајте, постојат голем број причини да го направите ова што е можно поскоро.

Реклама

Иако во многу куќи новогодишните украси и елките се отстрануваат дури во февруари, според принципите на фенг шуи тоа не е добро, а има и практични причини.

-Реклама-

Имено, некои ја украсуваат елката на крајот на ноември или почетокот на декември, а така ја оставаат скоро два месеци, што е сосема доволно време да се наталожи многу прашина на украсите, што не е лесно да се исчисти. .

Според непишаното правило, сите новогодишни украси треба да се отстранат 12 дена по Божиќ, односно до 18 јануари.

Според фенг шуи, сè што ја „извршило“ својата работа треба да се отстрани од куќата. Таков е случајот со новогодишните украси.

Ако не ги отстраните, ментално останувате во минатото. Треба да размислуваме за иднината, за времето што доаѓа, а тоа е пролетта.

Со нетрпение очекувајте да го украсите вашиот дом во март – набавете кокичиња кои никнале, тие носат оптимизам, а наместо новогодишни светилки, купете некои други украси со кои ќе го разубавите домот.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

СПОРЕД ФЕНГ – ШУИ: Најдоцна до кој датум треба да се раскити елката?

Реклама

Празниците завршија, а вие сеуште не сте го одложувате раскитувањето на елката и домот од празничките украси. Побрзајте, постојат голем број причини да го направите ова што е можно поскоро.

Иако во многу куќи новогодишните украси и елките се отстрануваат дури во февруари, според принципите на фенг шуи тоа не е добро, а има и практични причини.

Имено, некои ја украсуваат елката на крајот на ноември или почетокот на декември, а така ја оставаат скоро два месеци, што е сосема доволно време да се наталожи многу прашина на украсите, што не е лесно да се исчисти. .

Според непишаното правило, сите новогодишни украси треба да се отстранат 12 дена по Божиќ, односно до 18 јануари.

Според фенг шуи, сè што ја „извршило“ својата работа треба да се отстрани од куќата. Таков е случајот со новогодишните украси.

Ако не ги отстраните, ментално останувате во минатото. Треба да размислуваме за иднината, за времето што доаѓа, а тоа е пролетта.

Со нетрпение очекувајте да го украсите вашиот дом во март – набавете кокичиња кои никнале, тие носат оптимизам, а наместо новогодишни светилки, купете некои други украси со кои ќе го разубавите домот.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО