Saturday, February 24, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

Колку долго може меленото месо да стои замрзнато?

-Реклама-

Купеното свежо мелено месо може да стои во обичен ладилник еден ден – најмногу два, па најдобро би било, доколку не се користи веднаш, да се замрзне. Но, колку долго тоа месо може да остане во замрзнувач?

Реклама
-Реклама-

Вообичаено, меленото месо е говедско, но може да биде и свинско, телешко, јагнешко, пилешко месо… Ако е термички обработено и правилно складирано, меленото месо може да стои замрзнато во фрижидер два до три месеци и вкусот нема да се промени многу.

-Реклама-

Исто така, важно е како е спакувано месото. Доколку е во оригиналното пакување, може да се чува до две недели, а доколку намерата е да се чува подолго од тоа, би било добро пакувањето да се завитка во фолија или во ќесе за замрзнување.

Губењето на влагата е една од главните причини зошто меленото месо го губи вкусот по подолго време, појаснува Американската управа за храна и земјоделство во САД. Според сѐ, меленото месо не може да остане во замрзнувач засекогаш.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Колку долго може меленото месо да стои замрзнато?

Реклама

Купеното свежо мелено месо може да стои во обичен ладилник еден ден – најмногу два, па најдобро би било, доколку не се користи веднаш, да се замрзне. Но, колку долго тоа месо може да остане во замрзнувач?

Вообичаено, меленото месо е говедско, но може да биде и свинско, телешко, јагнешко, пилешко месо… Ако е термички обработено и правилно складирано, меленото месо може да стои замрзнато во фрижидер два до три месеци и вкусот нема да се промени многу.

Исто така, важно е како е спакувано месото. Доколку е во оригиналното пакување, може да се чува до две недели, а доколку намерата е да се чува подолго од тоа, би било добро пакувањето да се завитка во фолија или во ќесе за замрзнување.

Губењето на влагата е една од главните причини зошто меленото месо го губи вкусот по подолго време, појаснува Американската управа за храна и земјоделство во САД. Според сѐ, меленото месо не може да остане во замрзнувач засекогаш.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО