Monday, March 4, 2024
9.8 C
Skopje

Две жени итно префрлени на клиника во Скопје – се затруле од плин во кујна

-Реклама-
-Реклама-

Две жени на 52-годишна возраст се затруле од плин во кујна. Од Клиничка болница Штип велат дека жените се во добра здравствена состојба, но се транспортирани во Клинички центар „Мајка Тереза” во Скопје. Посочуваат дека жените се со стабилни витални параметри.

Реклама

-Две жени на 52-годишна возраст со возило на ИПМ се донесени во Клиничка болница Штип, со претходно труење со плин од плинска боца. Пациентите се прегледани во Дежурна амбуланта и примени на Оддел за интезивна нега. Со стабилни витални параметри и по претходнен договор, а во придружба на доктор и медицинска сестра упатени се на Клиника за токсикологија при Клинички центар ,,Мајка Тереза” во Скопје информираат од штипската болница.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Две жени итно префрлени на клиника во Скопје – се затруле од плин во кујна

Реклама

Две жени на 52-годишна возраст се затруле од плин во кујна. Од Клиничка болница Штип велат дека жените се во добра здравствена состојба, но се транспортирани во Клинички центар „Мајка Тереза” во Скопје. Посочуваат дека жените се со стабилни витални параметри.

-Две жени на 52-годишна возраст со возило на ИПМ се донесени во Клиничка болница Штип, со претходно труење со плин од плинска боца. Пациентите се прегледани во Дежурна амбуланта и примени на Оддел за интезивна нега. Со стабилни витални параметри и по претходнен договор, а во придружба на доктор и медицинска сестра упатени се на Клиника за токсикологија при Клинички центар ,,Мајка Тереза” во Скопје информираат од штипската болница.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО