Tuesday, February 27, 2024
14.8 C
Skopje
spot_img

ТАЖНА ВЕСТ ВО МАКЕДОНИЈА: Почина поранешниот градоначалник на Скопје, Југослав Тодоровски

-Реклама-

На 86-годишна возраст, по долго и тешко боледување, вчера во Скопје почина Југослав Тодоровски, поранешен градоначалник на Скопје.

Реклама
-Реклама-

-Реклама-

Тодоровски по професија беше градежен инженер кој својата кариера ја поминал во градежната компанија „Гранит“.По повеќе државни функции во 1986 година станува прв човек на градот и оваа позиција ја извршува до 1991 година. Во политиката ќе остане запаметен како умерен и мудар човек.

Семејството на Тодоровски информираше дека погребот ќе се изврши денес на Градските гробишта – Бутел, последна почит ќе биде оддадена од 11 часот во капелата на гробиштата.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

ТАЖНА ВЕСТ ВО МАКЕДОНИЈА: Почина поранешниот градоначалник на Скопје, Југослав Тодоровски

Реклама

На 86-годишна возраст, по долго и тешко боледување, вчера во Скопје почина Југослав Тодоровски, поранешен градоначалник на Скопје.

Тодоровски по професија беше градежен инженер кој својата кариера ја поминал во градежната компанија „Гранит“.По повеќе државни функции во 1986 година станува прв човек на градот и оваа позиција ја извршува до 1991 година. Во политиката ќе остане запаметен како умерен и мудар човек.

Семејството на Тодоровски информираше дека погребот ќе се изврши денес на Градските гробишта – Бутел, последна почит ќе биде оддадена од 11 часот во капелата на гробиштата.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО