Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

Трагедија во Македонија: Eдно лице загина откако изби пожар во куќа

-Реклама-

Според податоците од Регионалниот ЦУК Куманово, пожарникарите од Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) Ранковце, околу 04:20 часот интервенирале на опожарена куќа во село Отошница. Во пожарот имало и починато лице.

Реклама

– За да може побезбедно да се интервенира, околу 04:45 часот било побарано и „ЕВН“ да ја исклучи струјата во тој реон. За настанот, покрај Итната медицинска помош, се известени и МВР и СВР Куманово, се појаснува во соопштението на ЦУК.

-Реклама-

Пожарникарите од ТППЕ Куманово од 04:25 до 05:45 часот, со седум пожарникари и едно возило интервенирале и на опожарена куќа на улицата „716“ број 9 во населбата „Баново Трло“.

-Реклама-

– Пожарникарите од БППЗ на градот Скопје имале една интервенција, поради запален оџак. ТППЕ Охрид, во текот на денот имала четири интервенции поради запалени оџаци. ТППЕ Кичево имала една интервенција поради запален оџак. ТППЕ Прилеп од 20:12 до 21:35 часот, со четири пожарникари и едно возило, гаснела опожарен дел од мотор на автобус на патниот правец село Беловодица – Прилеп. Имало и една помала интервенција поради запален оџак, додаваат од ЦУК.

За 24 часа имало вкупно 1.891 повик на Единствениот број за итни случаи 112, од кои „реални“ повици биле 41,41 отсто, а 58,59 проценти биле за други потреби на граѓаните, што не биле итни.

Кон полиција биле упатени 55,03 отсто, кон Итната медицинска помош 30,47 проценти, кон пожарникарите 0,89 отсто, а кон АМСМ 1,18 проценти од реалните повици.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Трагедија во Македонија: Eдно лице загина откако изби пожар во куќа

-Реклама-

Според податоците од Регионалниот ЦУК Куманово, пожарникарите од Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) Ранковце, околу 04:20 часот интервенирале на опожарена куќа во село Отошница. Во пожарот имало и починато лице.

Реклама

– За да може побезбедно да се интервенира, околу 04:45 часот било побарано и „ЕВН“ да ја исклучи струјата во тој реон. За настанот, покрај Итната медицинска помош, се известени и МВР и СВР Куманово, се појаснува во соопштението на ЦУК.

Пожарникарите од ТППЕ Куманово од 04:25 до 05:45 часот, со седум пожарникари и едно возило интервенирале и на опожарена куќа на улицата „716“ број 9 во населбата „Баново Трло“.

– Пожарникарите од БППЗ на градот Скопје имале една интервенција, поради запален оџак. ТППЕ Охрид, во текот на денот имала четири интервенции поради запалени оџаци. ТППЕ Кичево имала една интервенција поради запален оџак. ТППЕ Прилеп од 20:12 до 21:35 часот, со четири пожарникари и едно возило, гаснела опожарен дел од мотор на автобус на патниот правец село Беловодица – Прилеп. Имало и една помала интервенција поради запален оџак, додаваат од ЦУК.

За 24 часа имало вкупно 1.891 повик на Единствениот број за итни случаи 112, од кои „реални“ повици биле 41,41 отсто, а 58,59 проценти биле за други потреби на граѓаните, што не биле итни.

Кон полиција биле упатени 55,03 отсто, кон Итната медицинска помош 30,47 проценти, кон пожарникарите 0,89 отсто, а кон АМСМ 1,18 проценти од реалните повици.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО