Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

Судот во целост ѝ го одзема старателството на Северина: „Ќе се борам до последна капка крв“

-Реклама-

Врховниот суд во Хрватска целосно му го додели старателството на Александар Поповиќ на неговиот татко Милан Поповиќ, што значи дека и е одземено старателството на хрватската пејачка Северина Вучковиќ.

Реклама

Врховниот суд ја поништи пресудата на Жупанискиот суд во Сплит и ја поништи одлуката Северина да има заедничко старателство над синот Александар со нејзиниот поранешен сопруг Милан Поповиќ, пишува Национал.

-Реклама-

Милан и Северина повеќе нема да имаат заедничко старателство, што го одреди Жупанискиот суд во Сплит во 2021 година, но Александар, кој наскоро ќе наполни 12 години, повторно ќе се врати кај својот татко.

-Реклама-

Таа одлука стапува на сила веднаш, без оглед на евентуалната жалба на пејачката, пренесуваат медиумите.

Северина веднаш се огласи.

-Сега врховните судии ја дадоа својата пресуда. Кренаа рака во името на моето дете кое никогаш не го виделе, со кое никогаш не разговарале, кое има свој живот, свои мисли и кое десет години ја трпи тортурата на системот, а јас заедно со него. Не сакам сега да барам неправилности во одлуките на Врховниот суд, не сакам повеќе да барам никакви неправилности, особено оние кои беа изнесени против правната практика на Уставниот суд, како што вели мојот адвокат. Ќе се борам до последна капка крв за моето дете без кое бев 20 месеци, нема да си играш со моето дете. Со кое право? Моето дете не е вреќа компири со која ќе тргувате, изјави таа за „Вечерњи лист“.

-Поедноставено, тоа би можело да значи дека повторно ќе го гледам моето дете кое го родив, го одгледав и воспитав, кое живее со мене од раѓање, во вторник и четврток од 16 до 20 часот и секој втор викенд, сабота и недела. Нема повеќе да ме задевате против желбата на детето. Тоа живее и оди на училиште во Загреб, за разлика од неговиот татко. Се срамам од оваа држава што му прават такви работи на дете, што не смеам да зборувам за да не навредам некого. Ја поминав целата голгота на хрватското судство, а ќе ја поминам и оваа на Врховниот суд, но ја поминав со моето дете. Јас не сум важна овде, изјави пејачката.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Судот во целост ѝ го одзема старателството на Северина: „Ќе се борам до последна капка крв“

-Реклама-

Врховниот суд во Хрватска целосно му го додели старателството на Александар Поповиќ на неговиот татко Милан Поповиќ, што значи дека и е одземено старателството на хрватската пејачка Северина Вучковиќ.

Реклама

Врховниот суд ја поништи пресудата на Жупанискиот суд во Сплит и ја поништи одлуката Северина да има заедничко старателство над синот Александар со нејзиниот поранешен сопруг Милан Поповиќ, пишува Национал.

Милан и Северина повеќе нема да имаат заедничко старателство, што го одреди Жупанискиот суд во Сплит во 2021 година, но Александар, кој наскоро ќе наполни 12 години, повторно ќе се врати кај својот татко.

Таа одлука стапува на сила веднаш, без оглед на евентуалната жалба на пејачката, пренесуваат медиумите.

Северина веднаш се огласи.

-Сега врховните судии ја дадоа својата пресуда. Кренаа рака во името на моето дете кое никогаш не го виделе, со кое никогаш не разговарале, кое има свој живот, свои мисли и кое десет години ја трпи тортурата на системот, а јас заедно со него. Не сакам сега да барам неправилности во одлуките на Врховниот суд, не сакам повеќе да барам никакви неправилности, особено оние кои беа изнесени против правната практика на Уставниот суд, како што вели мојот адвокат. Ќе се борам до последна капка крв за моето дете без кое бев 20 месеци, нема да си играш со моето дете. Со кое право? Моето дете не е вреќа компири со која ќе тргувате, изјави таа за „Вечерњи лист“.

-Поедноставено, тоа би можело да значи дека повторно ќе го гледам моето дете кое го родив, го одгледав и воспитав, кое живее со мене од раѓање, во вторник и четврток од 16 до 20 часот и секој втор викенд, сабота и недела. Нема повеќе да ме задевате против желбата на детето. Тоа живее и оди на училиште во Загреб, за разлика од неговиот татко. Се срамам од оваа држава што му прават такви работи на дете, што не смеам да зборувам за да не навредам некого. Ја поминав целата голгота на хрватското судство, а ќе ја поминам и оваа на Врховниот суд, но ја поминав со моето дете. Јас не сум важна овде, изјави пејачката.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО