Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

Ова се сите датуми на ретрограден Меркур во 2024 – еве на кого најмногу ќе влијае

-Реклама-

Во астрологијата, Меркур е една од најважните планети кои влијаат на нашите животи поради неговата позиција во Сончевиот систем.

Реклама

Секоја личност има уникатна карта на раѓање која делува како астролошка ДНК. Се состои од поставување на клучни планети и соѕвездија. Проучувањето на картите на раѓање вклучува 12 куќи кои го одредуваат нечиј минат, сегашен и идниот живот. Астролозите даваат предвидувања врз основа на гледањето на овој нијансиран распоред. За подобро да го разбереме ова, еве детална анализа за тоа што тој претставува и како ретроградниот Меркур 2024 година ќе влијае на хороскопските знаци.

-Реклама-

Од 1. до 24 април 2024 година

-Реклама-

Меркур во овој период оди ретроградно во тврдоглавиот, страсен и огнен хороскопски знак Овен. Луѓето под знакот на Овен ќе доживеат неконтролирана желба да скокнат во донесувањето одлуки и да се соочат со предизвикувачки ситуации со самоувереност и агресивност. Ќе летаат искри, а може да настанат тензии и конфликти. За сите хороскопски знаци, особено за огнените, најдобро е да молчат и длабоко да размислат пред да комуницираат со другите, бидејќи нивните зборови можат да болат. Исто така, важно е, особено за Овните, Лавовите и Стрелците, во овој период да не се караат за да избегнат идни несреќи.

Од 4. до 27 август 2024 година

Меркур е ретрограден во земјениот знак Девица од 4. до 14 август, а потоа преминува во соѕвездието на Лав. Овој период ќе започне со јасност на поставување цели. Промената ќе дојде по 14 август, бидејќи Меркур ќе биде ретрограден во самоуверениот, но егоистичен огнен знак Лав. Додека Девицата дозволува некој конструктивно да се посвети на самоусовршување и одвреме-навреме да ги критикува своите најсакани, родените под влијание на Лавот не прифаќаат каква било критика, бидејќи копнеат за пофалби и потврдување од другите. Сите знаци мора да бидат особено внимателни кога станува збор за нивниот љубовен живот, бидејќи оваа фаза сигурно ќе создаде конфузија и негативна комуникација.

Од 25 ноември до 15 декември 2024 година

Последниот ретрограден Меркур во годината повторно ќе биде во знакот на Стрелецот. Сезоната на годишните одмори во 2024 година ќе падне среде ретроградниот Меркур, што може да предизвика проблеми во планирањето на одморите или семејните вечери. На сите знаци им се препорачува тројно да ги проверат своите резервации и планови со пријателите и семејството пред да тргнат. Исто така, би било корисно да не влегувате во непотребни расправии со саканите, бидејќи тоа може да остави горчлив вкус на жалење кај сите хороскопски знаци, пишува „Задоволна.рс“.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Ова се сите датуми на ретрограден Меркур во 2024 – еве на кого најмногу ќе влијае

-Реклама-

Во астрологијата, Меркур е една од најважните планети кои влијаат на нашите животи поради неговата позиција во Сончевиот систем.

Реклама

Секоја личност има уникатна карта на раѓање која делува како астролошка ДНК. Се состои од поставување на клучни планети и соѕвездија. Проучувањето на картите на раѓање вклучува 12 куќи кои го одредуваат нечиј минат, сегашен и идниот живот. Астролозите даваат предвидувања врз основа на гледањето на овој нијансиран распоред. За подобро да го разбереме ова, еве детална анализа за тоа што тој претставува и како ретроградниот Меркур 2024 година ќе влијае на хороскопските знаци.

Од 1. до 24 април 2024 година

Меркур во овој период оди ретроградно во тврдоглавиот, страсен и огнен хороскопски знак Овен. Луѓето под знакот на Овен ќе доживеат неконтролирана желба да скокнат во донесувањето одлуки и да се соочат со предизвикувачки ситуации со самоувереност и агресивност. Ќе летаат искри, а може да настанат тензии и конфликти. За сите хороскопски знаци, особено за огнените, најдобро е да молчат и длабоко да размислат пред да комуницираат со другите, бидејќи нивните зборови можат да болат. Исто така, важно е, особено за Овните, Лавовите и Стрелците, во овој период да не се караат за да избегнат идни несреќи.

Од 4. до 27 август 2024 година

Меркур е ретрограден во земјениот знак Девица од 4. до 14 август, а потоа преминува во соѕвездието на Лав. Овој период ќе започне со јасност на поставување цели. Промената ќе дојде по 14 август, бидејќи Меркур ќе биде ретрограден во самоуверениот, но егоистичен огнен знак Лав. Додека Девицата дозволува некој конструктивно да се посвети на самоусовршување и одвреме-навреме да ги критикува своите најсакани, родените под влијание на Лавот не прифаќаат каква било критика, бидејќи копнеат за пофалби и потврдување од другите. Сите знаци мора да бидат особено внимателни кога станува збор за нивниот љубовен живот, бидејќи оваа фаза сигурно ќе создаде конфузија и негативна комуникација.

Од 25 ноември до 15 декември 2024 година

Последниот ретрограден Меркур во годината повторно ќе биде во знакот на Стрелецот. Сезоната на годишните одмори во 2024 година ќе падне среде ретроградниот Меркур, што може да предизвика проблеми во планирањето на одморите или семејните вечери. На сите знаци им се препорачува тројно да ги проверат своите резервации и планови со пријателите и семејството пред да тргнат. Исто така, би било корисно да не влегувате во непотребни расправии со саканите, бидејќи тоа може да остави горчлив вкус на жалење кај сите хороскопски знаци, пишува „Задоволна.рс“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО