Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

Босанка во кафето на шефицата ѝ ставила отров против мравки и средство за чистење, оди во затвор

-Реклама-

Нина Нинковиќ (58) од Бања Лука е прогласена за виновна и осудена на две години затвор во првостепената постапка за обид за убиство на колешката и шефица Слаѓана Танасиќ, откако во кафето ѝ турила отровна супстанца која може да предизвика смрт.

Реклама

Во 2022 година, Нинковиќ и донела кафе на шефицата со хемикалија која се користи во производите за чистење и како отров за мравки. Нинковиќ и Танасиќ работеле во Педагошкиот институт на Република Српска.

-Реклама-

Обвинителството бара построга казна за Нинковиќ. Како што пишува N1 БиХ, на жалбеното рочиште пред Врховниот суд на Република Српска, одбраната побарала да се укине првостепената пресуда на Нинковиќ и да се врати предметот на ново судење или да се смени пресудата бидејќи тврдат дека не се работи за кривично дело кое се води против неа .

-Реклама-

Исто така, одбраната бара на 58-годишната жена да ѝ биде укинат притворот.

„Концентрацијата на супстанцата во кафето не може да предизвика смрт“
Претседателот на судскиот совет Благоје Драгосављевиќ при образложението на претходната првостепена пресуда истакна дека не може да се обжали истата, како и решението со кое на обвинетата ѝ е одреден притвор.

Судијката рече дека делото го сторила со можна умисла и дека е утврдено дека концентрацијата на отровни материи што 58-годишната жена ги истурила во кафето не можела да предизвика смрт и дека се работи за неподобен обид за убиство, пишува N1 БиХ.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Босанка во кафето на шефицата ѝ ставила отров против мравки и средство за чистење, оди во затвор

-Реклама-

Нина Нинковиќ (58) од Бања Лука е прогласена за виновна и осудена на две години затвор во првостепената постапка за обид за убиство на колешката и шефица Слаѓана Танасиќ, откако во кафето ѝ турила отровна супстанца која може да предизвика смрт.

Реклама

Во 2022 година, Нинковиќ и донела кафе на шефицата со хемикалија која се користи во производите за чистење и како отров за мравки. Нинковиќ и Танасиќ работеле во Педагошкиот институт на Република Српска.

Обвинителството бара построга казна за Нинковиќ. Како што пишува N1 БиХ, на жалбеното рочиште пред Врховниот суд на Република Српска, одбраната побарала да се укине првостепената пресуда на Нинковиќ и да се врати предметот на ново судење или да се смени пресудата бидејќи тврдат дека не се работи за кривично дело кое се води против неа .

Исто така, одбраната бара на 58-годишната жена да ѝ биде укинат притворот.

„Концентрацијата на супстанцата во кафето не може да предизвика смрт“
Претседателот на судскиот совет Благоје Драгосављевиќ при образложението на претходната првостепена пресуда истакна дека не може да се обжали истата, како и решението со кое на обвинетата ѝ е одреден притвор.

Судијката рече дека делото го сторила со можна умисла и дека е утврдено дека концентрацијата на отровни материи што 58-годишната жена ги истурила во кафето не можела да предизвика смрт и дека се работи за неподобен обид за убиство, пишува N1 БиХ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО