Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

„Го научиле да пука, a велат дека не се тие виновни!“ Во судот одекнуваа зборовите на мајката на убиената Ема

-Реклама-

Нина Кобиљски, мајката на убиеното девојче Ема во трагедијата што се случи на 3-ти мај во ОУ „Владислав Рибникар“, за која е осомничен ученикот Коста Кецмановиќ, денеска пред судењето кажа емотивни зборови.

Реклама

Имено, на родителите на другите деца кои беа околу неа, таа со плачлив глас им рече:

-Реклама-

„Јас го научив моето дете да се дружи, додека некој друг го однесе неговото дете на стрелиште и го научи да пука во глава! И тогаш тој вели дека не е виновен!”

-Реклама-

Во Вишиот суд во Белград денеска продолжува судењето на Миљана и Владимир, родителите на Коста Кецмановиќ, кој уби девет ученици и член на обезбедување во основното училиште „Владислав Рибникар“. Судењето до крај е затворенон за јавноста, со судска одлука.

На рочиштето и Миљана и Владимир се изјаснија за невини и не прифатија ниту една точка од обвинението.

Таткото меѓу другото рече дека не се чувствува виновен бидејќи направил прекршок, а не кривично дело.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

„Го научиле да пука, a велат дека не се тие виновни!“ Во судот одекнуваа зборовите на мајката на убиената Ема

-Реклама-

Нина Кобиљски, мајката на убиеното девојче Ема во трагедијата што се случи на 3-ти мај во ОУ „Владислав Рибникар“, за која е осомничен ученикот Коста Кецмановиќ, денеска пред судењето кажа емотивни зборови.

Реклама

Имено, на родителите на другите деца кои беа околу неа, таа со плачлив глас им рече:

„Јас го научив моето дете да се дружи, додека некој друг го однесе неговото дете на стрелиште и го научи да пука во глава! И тогаш тој вели дека не е виновен!”

Во Вишиот суд во Белград денеска продолжува судењето на Миљана и Владимир, родителите на Коста Кецмановиќ, кој уби девет ученици и член на обезбедување во основното училиште „Владислав Рибникар“. Судењето до крај е затворенон за јавноста, со судска одлука.

На рочиштето и Миљана и Владимир се изјаснија за невини и не прифатија ниту една точка од обвинението.

Таткото меѓу другото рече дека не се чувствува виновен бидејќи направил прекршок, а не кривично дело.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО