Tuesday, June 25, 2024
28.8 C
Skopje

Наскоро истекува привремениот затвор на Љупчо Палевски во Турција

-Реклама-

За една недела, или на 6-7 февруари истекува привремениот затвор кој турските власти на 29 декември, му го одредија на Љупчо Палевски- Палчо, осомничен за убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска и на 74-годишниот Панче Жежовски.

Реклама

Палчо во моментот се наоѓа во затворена казнено-поправна установа во Баликесир, Турција, а таму може да биде задржан најмногу до една година. Се очекува привремениот затвор или притвор да му биде продолжен по истекот на 40 дневната мерка, бидејќи македонските власти се уште немаат добиено одговор од Турција по барањето за екстрадиција, кое беше испратено на 7 декември.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Наскоро истекува привремениот затвор на Љупчо Палевски во Турција

-Реклама-

За една недела, или на 6-7 февруари истекува привремениот затвор кој турските власти на 29 декември, му го одредија на Љупчо Палевски- Палчо, осомничен за убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска и на 74-годишниот Панче Жежовски.

Реклама

Палчо во моментот се наоѓа во затворена казнено-поправна установа во Баликесир, Турција, а таму може да биде задржан најмногу до една година. Се очекува привремениот затвор или притвор да му биде продолжен по истекот на 40 дневната мерка, бидејќи македонските власти се уште немаат добиено одговор од Турција по барањето за екстрадиција, кое беше испратено на 7 декември.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО