Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

Месечината во Јарец носи големи промени – позитивно ќе влијае на овие хороскопски знаци

-Реклама-

Месечината во Јарец со себе носи длабока амбиција, одговорност и чувство за воспоставување цврста основа како во емотивниот живот, така и во остварувањето на целите.

Реклама

Месечината, планетата која ги симболизира нашите чувства, моментално е во Јарец, каде што позитивно влијае на Јарците, Биковите и Девиците.

-Реклама-

Месечината во Јарец е астролошки период кој се однесува на времето кога Месечината минува низ знакот Јарец. Ова е време кога карактеристиките на Јарецот можат да се појават во емотивното и интуитивно искуство на луѓето.

-Реклама-

Додека Месечината беше во Стрелец, бевме и физички и духовни немирни… и оптимисти.

Бидејќи престојува во сериозниот Јарец, повеќето ќе бидат резервирани, сериозни и многу претпазливи. Многумина ќе ги потиснат своите чувства. Да, тешко ѝ е на Месечината да покажува чувства овде….а и ние.

Сепак, тие потиснати чувства би можеле да се изразат преку хумор, многу специфичен хумор. Чувствата под влијание на оваа енергија се воздржани, донекаде скржави. Некои ќе се повлечат затоа што нема да сакаат да се експонираат, многумина може да бидат ранливи. Но, исто така одговорен како и самиот Сатурн, владетелот на Јарецот. Нешто пореален поглед на животот, многумина ќе направат планови, некои долгорочни планови на реална основа. Амбициите нема да им бидат туѓи на многумина.
Меѓутоа, на некои други оваа енергија може да има спротивен ефект и некои од вас да почувствуваат тага и меланхолија.

Месечината во Јарец….должноста повикува. Ќе бидеме свесни и за временските ограничувања. Многумина ќе сфатат колку малку има, малку за се што треба да се направи. Оваа енергија сака и да планира однапред. Тука е и желбата за успех, долгорочни работни места и активности. И кој ќе се снајде е блажен. Кариерата во преден план….продуктивноста. А минатото е присутно, притиска некаде. Можно е и некои пречки од порано да се сега актуелни. А за сето тоа потребна е дисциплина, трпение, што за среќа оваа енергија ја дава…

Можеби сте поштедливи од вообичаено, многумина стануваат свесни дека штедењето е добра работа, само ако има нешто да се спаси. Ќе имаме повеќе енергија да сфатиме што има трајна вредност. Амбициите стануваат пореални, а плановите, особено оние поврзани со кариерите и работните места со кои се занимаваме. Време е да ставите прст на чело и да размислите долгорочно и каде е добро да потрошите време, енергија, амбиции, што е вредно за внимание и што може да донесе вистински резултати! Со други зборови, ова е добро време да ја преземете контролата во некои сегменти од животот, пред се во кариерата, но и каде се наоѓа вашата куќа Јарец низ која транзитира Месечината….

За некои ова е време да ја погледнат реалноста во очи, па можно е некои да почувствуваат некаква ограниченост, кочници, тага…

Многумина можеби се во лошо расположение поради некоја причина, дури и ако не постои опиплива причина за тоа….

Ова е време на песимизам. Реагираме воздржано, тешко ни е да се опуштиме, стануваме претпазливи за да не бидеме повредени. Побезбедно е да размислуваме за кариера и да се свртиме кон амбициите, особено кон материјалните аспекти на нашите животи. Месечината овде е амбициозна, а многумина беа фокусирани на бизнисот и кариерата.

Иако можеме да бидеме фокусирани на нашите цели и обврски, Месечината во Јарец може да резултира и со емоционално затворање. Можеби се чувствуваме оддалечени или резервирани во нашите емоционални изрази, стремејќи се да ги контролираме нашите чувства.

Во овој период, може да почувствуваме посилна потреба за признание и почит од другите. Чувствата на фрустрација се можни доколку нашите напори и труд не се препознаат или ценат како што би сакале.

Емоциите под влијание на Месечината во Јарец често се изразуваат на практичен и рационален начин. Можеби имаме тенденција да ги анализираме нашите чувства и да бараме практични решенија за емоционалните предизвици.

Овие карактеристики на Месечината во Јарец можат да влијаат на начинот на кој го перципираме и обработуваме нашето емоционално искуство во овој период.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Месечината во Јарец носи големи промени – позитивно ќе влијае на овие хороскопски знаци

-Реклама-

Месечината во Јарец со себе носи длабока амбиција, одговорност и чувство за воспоставување цврста основа како во емотивниот живот, така и во остварувањето на целите.

Реклама

Месечината, планетата која ги симболизира нашите чувства, моментално е во Јарец, каде што позитивно влијае на Јарците, Биковите и Девиците.

Месечината во Јарец е астролошки период кој се однесува на времето кога Месечината минува низ знакот Јарец. Ова е време кога карактеристиките на Јарецот можат да се појават во емотивното и интуитивно искуство на луѓето.

Додека Месечината беше во Стрелец, бевме и физички и духовни немирни… и оптимисти.

Бидејќи престојува во сериозниот Јарец, повеќето ќе бидат резервирани, сериозни и многу претпазливи. Многумина ќе ги потиснат своите чувства. Да, тешко ѝ е на Месечината да покажува чувства овде….а и ние.

Сепак, тие потиснати чувства би можеле да се изразат преку хумор, многу специфичен хумор. Чувствата под влијание на оваа енергија се воздржани, донекаде скржави. Некои ќе се повлечат затоа што нема да сакаат да се експонираат, многумина може да бидат ранливи. Но, исто така одговорен како и самиот Сатурн, владетелот на Јарецот. Нешто пореален поглед на животот, многумина ќе направат планови, некои долгорочни планови на реална основа. Амбициите нема да им бидат туѓи на многумина.
Меѓутоа, на некои други оваа енергија може да има спротивен ефект и некои од вас да почувствуваат тага и меланхолија.

Месечината во Јарец….должноста повикува. Ќе бидеме свесни и за временските ограничувања. Многумина ќе сфатат колку малку има, малку за се што треба да се направи. Оваа енергија сака и да планира однапред. Тука е и желбата за успех, долгорочни работни места и активности. И кој ќе се снајде е блажен. Кариерата во преден план….продуктивноста. А минатото е присутно, притиска некаде. Можно е и некои пречки од порано да се сега актуелни. А за сето тоа потребна е дисциплина, трпение, што за среќа оваа енергија ја дава…

Можеби сте поштедливи од вообичаено, многумина стануваат свесни дека штедењето е добра работа, само ако има нешто да се спаси. Ќе имаме повеќе енергија да сфатиме што има трајна вредност. Амбициите стануваат пореални, а плановите, особено оние поврзани со кариерите и работните места со кои се занимаваме. Време е да ставите прст на чело и да размислите долгорочно и каде е добро да потрошите време, енергија, амбиции, што е вредно за внимание и што може да донесе вистински резултати! Со други зборови, ова е добро време да ја преземете контролата во некои сегменти од животот, пред се во кариерата, но и каде се наоѓа вашата куќа Јарец низ која транзитира Месечината….

За некои ова е време да ја погледнат реалноста во очи, па можно е некои да почувствуваат некаква ограниченост, кочници, тага…

Многумина можеби се во лошо расположение поради некоја причина, дури и ако не постои опиплива причина за тоа….

Ова е време на песимизам. Реагираме воздржано, тешко ни е да се опуштиме, стануваме претпазливи за да не бидеме повредени. Побезбедно е да размислуваме за кариера и да се свртиме кон амбициите, особено кон материјалните аспекти на нашите животи. Месечината овде е амбициозна, а многумина беа фокусирани на бизнисот и кариерата.

Иако можеме да бидеме фокусирани на нашите цели и обврски, Месечината во Јарец може да резултира и со емоционално затворање. Можеби се чувствуваме оддалечени или резервирани во нашите емоционални изрази, стремејќи се да ги контролираме нашите чувства.

Во овој период, може да почувствуваме посилна потреба за признание и почит од другите. Чувствата на фрустрација се можни доколку нашите напори и труд не се препознаат или ценат како што би сакале.

Емоциите под влијание на Месечината во Јарец често се изразуваат на практичен и рационален начин. Можеби имаме тенденција да ги анализираме нашите чувства и да бараме практични решенија за емоционалните предизвици.

Овие карактеристики на Месечината во Јарец можат да влијаат на начинот на кој го перципираме и обработуваме нашето емоционално искуство во овој период.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО