Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

Ужас во Македонија: Вработена во психијатрија снимала пациент и го објавила на социјалните мрежи

-Реклама-

СВР Тетово, поднесе кривична пријава против лице (47) од Кочани, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „несовесно работење во службата“ и „неовластено снимање“.

Реклама

На 28.11.2023 пријавената, вработена како хигиеничарка, во клиничка болница во одделот за психијатрија, неовластено снимала пациентка, а потоа видео снимката ја објавила на социјална мрежа, со што наштетила на угледот и честа на пациентката.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Ужас во Македонија: Вработена во психијатрија снимала пациент и го објавила на социјалните мрежи

-Реклама-

СВР Тетово, поднесе кривична пријава против лице (47) од Кочани, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „несовесно работење во службата“ и „неовластено снимање“.

Реклама

На 28.11.2023 пријавената, вработена како хигиеничарка, во клиничка болница во одделот за психијатрија, неовластено снимала пациентка, а потоа видео снимката ја објавила на социјална мрежа, со што наштетила на угледот и честа на пациентката.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО