Monday, March 4, 2024
9.8 C
Skopje

Зимата се враќа во Македонија – следуваат нови врнежи од дожд и снег

-Реклама-
-Реклама-

„Според најновите ажурирања на нумеричките модели, силен удар на зимата, како и продор на поларна воздушна маса од Арктикот кон Балканот и Македонија се очекува од 20 февруари па во деновите потоа, секако со ова очекуваме и снег, температурите би биле континуирано под нулата, а наутро тие понекаде би се спуштале и под -15 степени“, вели метео-прогнозерот Славчо Поповски.

Реклама

Тој додава:

-Реклама-

„Секако после долг временски период, конечно еве една занимлива ситуација за следење за нас метеоролозите, а одлична вест за лубителите на зимата и за скијањето. Секако шансите за ова да се оствари се помали од 50%, и тоа се додека не се вклопат со оваа информација сите нумерички модели, но еден од најажурните нумерички модели токму од вечерва започна да го црта ова зимско сценарио. Понатаму многу повеќе детали, секако доколку не дојде до некои промени“, пишува Попоски.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Зимата се враќа во Македонија – следуваат нови врнежи од дожд и снег

Реклама

„Според најновите ажурирања на нумеричките модели, силен удар на зимата, како и продор на поларна воздушна маса од Арктикот кон Балканот и Македонија се очекува од 20 февруари па во деновите потоа, секако со ова очекуваме и снег, температурите би биле континуирано под нулата, а наутро тие понекаде би се спуштале и под -15 степени“, вели метео-прогнозерот Славчо Поповски.

Тој додава:

„Секако после долг временски период, конечно еве една занимлива ситуација за следење за нас метеоролозите, а одлична вест за лубителите на зимата и за скијањето. Секако шансите за ова да се оствари се помали од 50%, и тоа се додека не се вклопат со оваа информација сите нумерички модели, но еден од најажурните нумерички модели токму од вечерва започна да го црта ова зимско сценарио. Понатаму многу повеќе детали, секако доколку не дојде до некои промени“, пишува Попоски.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО