Tuesday, February 27, 2024
14.8 C
Skopje
spot_img

Налепници со ознаката НМК нема, а рокот истекува денес

-Реклама-

„Налепници нема“ – Ова е пораката која утрово илјадници граѓани ги дочека во Скопје низ станиците за технички преглед, пишува 4NEWS.MK.

Реклама
-Реклама-

На друштвените мрежи се објавуваат фотографии од различни региони и технички станици. Но на ниту една нема ознаки „НМК“.

-Реклама-

Инаку од 13 февруари 2024 година задолжително на вашето возило мора да имате ознака НМК и да го управувате со важечка возачка дозвола, односно со ознака „Република Северна Македонија“ на вашата возачка дозвола.

Во спротивно не смеете да го управувате возилото, или ќе бидете санкционирани од страна на полицијата.

ИЗВОР+ФОТО: 4NEWS.MK

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Налепници со ознаката НМК нема, а рокот истекува денес

Реклама

„Налепници нема“ – Ова е пораката која утрово илјадници граѓани ги дочека во Скопје низ станиците за технички преглед, пишува 4NEWS.MK.

На друштвените мрежи се објавуваат фотографии од различни региони и технички станици. Но на ниту една нема ознаки „НМК“.

Инаку од 13 февруари 2024 година задолжително на вашето возило мора да имате ознака НМК и да го управувате со важечка возачка дозвола, односно со ознака „Република Северна Македонија“ на вашата возачка дозвола.

Во спротивно не смеете да го управувате возилото, или ќе бидете санкционирани од страна на полицијата.

ИЗВОР+ФОТО: 4NEWS.MK

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО