Monday, March 4, 2024
9.8 C
Skopje

Тепачка во автобус на ЈСП- причина политички тензии!

-Реклама-
-Реклама-

Од ЈСП информираат дека вечерва (12.02.2024г) во автобусот на линија бр.7 на автобуската постојка кај комплексот Банки се случил уште еден инцидент, поттикнат од политички тензии.

Реклама

„Апелираме до политичките партии да ја смират својата реторика во предизборниот период, да делуваат одговорно и да не користат реторика која ги потпалува тензиите меѓу граѓаните по кој било основ.

-Реклама-

Истовремено, апелираме до МВР и техничкиот министер Панче Тошковски, кој е надлежен за спроведување на мирни, фер и демократски избори, да преземе одговорност и соодветни мерки за спречување на ваквата потпалувачка кампања која предизвикува нетрпеливост кај најмладите.

Апелираме, МВР да ги засили своите контроли во возилата од јавниот превоз, како и на автобуските постојки.

За среќа, во овој настан нема тешко повредени, а причинета е само минимална материјална штета (скршен прозорец) на автобусот која ќе се покрие со осигурувањето на возилото“, велат од таму

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Тепачка во автобус на ЈСП- причина политички тензии!

Реклама

Од ЈСП информираат дека вечерва (12.02.2024г) во автобусот на линија бр.7 на автобуската постојка кај комплексот Банки се случил уште еден инцидент, поттикнат од политички тензии.

„Апелираме до политичките партии да ја смират својата реторика во предизборниот период, да делуваат одговорно и да не користат реторика која ги потпалува тензиите меѓу граѓаните по кој било основ.

Истовремено, апелираме до МВР и техничкиот министер Панче Тошковски, кој е надлежен за спроведување на мирни, фер и демократски избори, да преземе одговорност и соодветни мерки за спречување на ваквата потпалувачка кампања која предизвикува нетрпеливост кај најмладите.

Апелираме, МВР да ги засили своите контроли во возилата од јавниот превоз, како и на автобуските постојки.

За среќа, во овој настан нема тешко повредени, а причинета е само минимална материјална штета (скршен прозорец) на автобусот која ќе се покрие со осигурувањето на возилото“, велат од таму

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО