Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

Според верувањата, никому не смеете да му ги дадете овие подароци: Носат несреќа и беда!

-Реклама-

Забрането е на 14 февруари да се купуваат и дадат остри предмети, часовници, шалови, огледала. Таквите подароци можат да доведат до разделба.

Реклама

Не можете да мислите зло, да се лутите на некого – тоа ќе доведе до проблеми и неволји.

-Реклама-

Не се препорачува на овој ден да бидете тажни, да губите срце, да плачете, да страдате и да се жалите на другите за вашата судбина, проблеми, недостаток на љубов. Во спротивно, оваа состојба ќе се одолговлекува долго време.

-Реклама-

Ако некое лице сè уште не запознало сродна душа, тогаш овој празник не треба да се слави сам, инаку осаменоста може да трае уште цела година. Подобро е да се сретнете со семејството или пријателите, да одите на јавни места.

Не смее слободните девојки да галат улични мачки – идниот сопруг ќе ги напушти.

Не треба да го фрлате ѓубрето и да подарите нешто од куќата – ќе ја извадите среќата од дома.

Забрането е мамење, претерување, заблуда.

Не смее да доцните на состанок – ќе има постојани кавги во врската.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Според верувањата, никому не смеете да му ги дадете овие подароци: Носат несреќа и беда!

-Реклама-

Забрането е на 14 февруари да се купуваат и дадат остри предмети, часовници, шалови, огледала. Таквите подароци можат да доведат до разделба.

Реклама

Не можете да мислите зло, да се лутите на некого – тоа ќе доведе до проблеми и неволји.

Не се препорачува на овој ден да бидете тажни, да губите срце, да плачете, да страдате и да се жалите на другите за вашата судбина, проблеми, недостаток на љубов. Во спротивно, оваа состојба ќе се одолговлекува долго време.

Ако некое лице сè уште не запознало сродна душа, тогаш овој празник не треба да се слави сам, инаку осаменоста може да трае уште цела година. Подобро е да се сретнете со семејството или пријателите, да одите на јавни места.

Не смее слободните девојки да галат улични мачки – идниот сопруг ќе ги напушти.

Не треба да го фрлате ѓубрето и да подарите нешто од куќата – ќе ја извадите среќата од дома.

Забрането е мамење, претерување, заблуда.

Не смее да доцните на состанок – ќе има постојани кавги во врската.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО