Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

ПРИВЛЕКУВА ПАРИ: Ставете лист од ова растение во вашиот паричник

-Реклама-

Меѓу народот има голем број верувања поврзани со разни растенија, а едно од нив е и ловоровиот лист. Како билка со векови се користи во храната, но и како еден вид лек.

Реклама

Сепак, сега имаме можност да видиме каков ефект имаат тие според толкувањето на фенг шуи. Како што е наведено во него, ловорот има магични својства, се верува дека може да привлече пари и да ги оствари желбите.

-Реклама-

Според старите верувања, ловоровиот лист е еден вид талисман или амајлија, а се верувало дека ако го носите во паричникот или го ставите под чергата на прагот, ќе привлечете богатство и пари.

-Реклама-

Древните луѓе често користеле ловор во некои ритуали, а еден од нив е оној што се користи за чистење на куќата од негативна енергија и вдишување нов живот во неа.

Исто така, древните народи пишувале желби на него, бидејќи верувале дека ако го запалите тој список со желби за време на млада или полна месечина, тие желби ќе се остварат.

Фенг шуи, древната кинеска техника за украсување на домот и привлекување позитивна енергија, може да се примени и на паричникот.

Се верува дека ако носите сметки, искористени картички, стуткани пари и непотребни работи во нив, тогаш привлекувате лоша енергија и неповолна финансиска состојба.

Од друга страна, има и предмети кои е пожелно постојано да се носат во паричникот, бидејќи се верува дека шират позитивна енергија и привлекуваат пари.

Сигурно сте виделе некаде фенг шуи фигура на жаба која седи на монети, за која се верува дека привлекува пари, или можеби имате таква во вашата куќа.

Во домот се чува најчесто на влезот или на работната маса, а според фенг шуи правилата, овој фенг шуи магнет можете да го ставите во изобилство во вашиот паричник.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ПРИВЛЕКУВА ПАРИ: Ставете лист од ова растение во вашиот паричник

-Реклама-

Меѓу народот има голем број верувања поврзани со разни растенија, а едно од нив е и ловоровиот лист. Како билка со векови се користи во храната, но и како еден вид лек.

Реклама

Сепак, сега имаме можност да видиме каков ефект имаат тие според толкувањето на фенг шуи. Како што е наведено во него, ловорот има магични својства, се верува дека може да привлече пари и да ги оствари желбите.

Според старите верувања, ловоровиот лист е еден вид талисман или амајлија, а се верувало дека ако го носите во паричникот или го ставите под чергата на прагот, ќе привлечете богатство и пари.

Древните луѓе често користеле ловор во некои ритуали, а еден од нив е оној што се користи за чистење на куќата од негативна енергија и вдишување нов живот во неа.

Исто така, древните народи пишувале желби на него, бидејќи верувале дека ако го запалите тој список со желби за време на млада или полна месечина, тие желби ќе се остварат.

Фенг шуи, древната кинеска техника за украсување на домот и привлекување позитивна енергија, може да се примени и на паричникот.

Се верува дека ако носите сметки, искористени картички, стуткани пари и непотребни работи во нив, тогаш привлекувате лоша енергија и неповолна финансиска состојба.

Од друга страна, има и предмети кои е пожелно постојано да се носат во паричникот, бидејќи се верува дека шират позитивна енергија и привлекуваат пари.

Сигурно сте виделе некаде фенг шуи фигура на жаба која седи на монети, за која се верува дека привлекува пари, или можеби имате таква во вашата куќа.

Во домот се чува најчесто на влезот или на работната маса, а според фенг шуи правилата, овој фенг шуи магнет можете да го ставите во изобилство во вашиот паричник.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО