Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

Се верува дека ова е најлошиот датум за свадба во 2024 година!

-Реклама-

Еден датум во 2024 година е особено лош за свадба, според астролозите.

Реклама

Поволните денови за брак може да се изберат според различни критериуми, дали е тоа одлична шанса за убаво време, убав датум, годишнина од запознавање… Сепак, многумина тој датум го избираат и според астролошките случувања.

-Реклама-

Но, има денови во кои строго не се препорачува стапување во брак, за да се избегне развод.

-Реклама-

Ако сакате успешна свадба, тогаш прво погледнете го лунарниот календар. Луѓето од различни култури во секое време ги почитувале лунарните циклуси и живееле во согласност со нив. Се верува дека затемнувањето на Сонцето или Месечината е најнеповолното време за брак. Во некои култури, на бремените жени им било забрането да излегуваат надвор за време на затемнувањето, бидејќи се верувало дека тоа има негативно влијание врз нејзиното здравје. Во грчката митологија, затемнувањето на Сонцето е симбол на гневот на боговите.

Најдобро е да не планирате свадба на 8 април 2024 година.

Свадбата може да се чувствува како неочекувано губење на независноста и може да доведе до насилни изливи на гнев. На 8 април нè очекуваат неколку астролошки настани одеднаш: младата месечина во Овен, првото затемнување на Сонцето во годината, кое исто така ќе биде целосно, спојувањето на Венера со Нептун, како и транзитот на Сонцето, Месечината, Меркур и Венера преку хороскопскиот знак Овен.

Младата месечина обично се смета за почетна точка на лунарниот циклус. Месечината сè уште не е видлива на небото, само што почнува да ја „добива својата сила“. И иако овој период е одлично време за „сеење“ на вашите идни плодови, подобро е да се венчате во втората фаза од лунарниот циклус. Се верува дека енергијата на младата месечина не е доволна за долг и силен брак. Згора на тоа, младата месечина во Овен на 8 април ќе предизвика внатрешни конфликти: желбата за независност ќе дојде до израз. Целосното затемнување на Сонцето во Овен исто така се смета дека не е најдобар почеток за брак.

Спојот на Венера со Нептун ја прави сликата на светот заматена: постои голема шанса за прекумерна идеализација на партнерот, што ќе доведе до конфликт за време на бракот. На тој ден во 2024 година, подобро е да не се венчате, бидејќи ќе привлечете развод, пишува wday.ru. Импулсивноста на Овенот во овој период негативно ќе влијае на сферата на комуникацијата: зборовите ќе летаат од јазикот, нема да има можност правилно да ги размислите.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Се верува дека ова е најлошиот датум за свадба во 2024 година!

-Реклама-

Еден датум во 2024 година е особено лош за свадба, според астролозите.

Реклама

Поволните денови за брак може да се изберат според различни критериуми, дали е тоа одлична шанса за убаво време, убав датум, годишнина од запознавање… Сепак, многумина тој датум го избираат и според астролошките случувања.

Но, има денови во кои строго не се препорачува стапување во брак, за да се избегне развод.

Ако сакате успешна свадба, тогаш прво погледнете го лунарниот календар. Луѓето од различни култури во секое време ги почитувале лунарните циклуси и живееле во согласност со нив. Се верува дека затемнувањето на Сонцето или Месечината е најнеповолното време за брак. Во некои култури, на бремените жени им било забрането да излегуваат надвор за време на затемнувањето, бидејќи се верувало дека тоа има негативно влијание врз нејзиното здравје. Во грчката митологија, затемнувањето на Сонцето е симбол на гневот на боговите.

Најдобро е да не планирате свадба на 8 април 2024 година.

Свадбата може да се чувствува како неочекувано губење на независноста и може да доведе до насилни изливи на гнев. На 8 април нè очекуваат неколку астролошки настани одеднаш: младата месечина во Овен, првото затемнување на Сонцето во годината, кое исто така ќе биде целосно, спојувањето на Венера со Нептун, како и транзитот на Сонцето, Месечината, Меркур и Венера преку хороскопскиот знак Овен.

Младата месечина обично се смета за почетна точка на лунарниот циклус. Месечината сè уште не е видлива на небото, само што почнува да ја „добива својата сила“. И иако овој период е одлично време за „сеење“ на вашите идни плодови, подобро е да се венчате во втората фаза од лунарниот циклус. Се верува дека енергијата на младата месечина не е доволна за долг и силен брак. Згора на тоа, младата месечина во Овен на 8 април ќе предизвика внатрешни конфликти: желбата за независност ќе дојде до израз. Целосното затемнување на Сонцето во Овен исто така се смета дека не е најдобар почеток за брак.

Спојот на Венера со Нептун ја прави сликата на светот заматена: постои голема шанса за прекумерна идеализација на партнерот, што ќе доведе до конфликт за време на бракот. На тој ден во 2024 година, подобро е да не се венчате, бидејќи ќе привлечете развод, пишува wday.ru. Импулсивноста на Овенот во овој период негативно ќе влијае на сферата на комуникацијата: зборовите ќе летаат од јазикот, нема да има можност правилно да ги размислите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО