Tuesday, April 16, 2024
27.8 C
Skopje

Многумина грешат: Дали се пие вода пред или после кафе?

-Реклама-

Одамна е обичај да се служат ратлук, коцки шеќер или ореви со кафе, но со текот на времето се изгуби. Сепак, се смета за непишано правило дека кога ќе послужите кафе, на гостинот му носите чаша вода со шолја.

Реклама

Дали да пијам вода пред или после кафе? Или голтка малку една по друга?

-Реклама-

Експертите тврдат дека најдобро е прво да се напиете барем малку вода, за да ја исплакнете устата од се што можеби сте јаделе или пиеле претходно. Ова го „освежува“ непцето и ве подготвува да уживате во црниот пијалок. Исто така, не е вообичаено да пиете вода и кафе наизменично, освен ако тоа не е вашиот вообичаен утрински ритуал дома или на работа, кога пиете „долго“ кафе од голема шолја.

-Реклама-

Кога си гостин и те послужуваат обично, мало кафе, пред тоа мора да се пие вода. Единствен исклучок е ако кафето не ви се допаднало, па сакате што побрзо да го елиминирате неговиот вкус. Во тој случај по кафето се пие вода.

Затоа, внимавајте да не ја навредите домаќинката безгрижно – ако навистина треба да пиете вода по кафето, направете го тоа за да не забележи или да најде некој мал изговор.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Многумина грешат: Дали се пие вода пред или после кафе?

Реклама

Одамна е обичај да се служат ратлук, коцки шеќер или ореви со кафе, но со текот на времето се изгуби. Сепак, се смета за непишано правило дека кога ќе послужите кафе, на гостинот му носите чаша вода со шолја.

Дали да пијам вода пред или после кафе? Или голтка малку една по друга?

Експертите тврдат дека најдобро е прво да се напиете барем малку вода, за да ја исплакнете устата од се што можеби сте јаделе или пиеле претходно. Ова го „освежува“ непцето и ве подготвува да уживате во црниот пијалок. Исто така, не е вообичаено да пиете вода и кафе наизменично, освен ако тоа не е вашиот вообичаен утрински ритуал дома или на работа, кога пиете „долго“ кафе од голема шолја.

Кога си гостин и те послужуваат обично, мало кафе, пред тоа мора да се пие вода. Единствен исклучок е ако кафето не ви се допаднало, па сакате што побрзо да го елиминирате неговиот вкус. Во тој случај по кафето се пие вода.

Затоа, внимавајте да не ја навредите домаќинката безгрижно – ако навистина треба да пиете вода по кафето, направете го тоа за да не забележи или да најде некој мал изговор.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО