Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

Последните барања на Коста К. ги шокираа вработените во болницата! Еве што бара масовниот убиец од Врачар!

-Реклама-

Коста К.(14), кој на 3 мај минатата година уби девет ученици и чувар на ОУ „Владислав Рибникар“, е затворен на Клиниката за неврологија и психијатрија на Клиничкиот центар на Србија. И тој е под најстроги безбедносни мерки, и му е забрането да се движи надвор од болничката соба.

Реклама

Српските портали известуваат дека момчето бара од вработените да го пуштат да излезе во последните неколку дена.

-Реклама-

– Прво побара да оди на прошетки во дворот на установата, што му е строго забрането. Прво поради неговиот обид да избега, но и поради опасноста да ги повреди вработените и секој што ќе му се најде на патот. Низ решеткиот прозорец видел деца како играат фудбал, па побарал да му дозволат да ја шутне топката, не се откажува од таа луда идеја и тврди дека има право да ја напушти просторијата – според неофицијален извор.

-Реклама-

Познато е дека Коста К. сакал да гледа и игра фудбал, а на натпревари често одел со пријателите и со татко му Владимир Кечмановиќ, кој моментално е во притвор.

Да потсетиме, против родителите на Коста Кецмановиќ, Владимир и Миљана, како и нивниот малолетен син се води граѓански предмет. Оваа постапка е поведена по тужба на семејството на убиената девојка Адријана Дукиќ, која била во исто одделение со момчето кое го извршило делото.

Исто така, паралелно со оваа постапка се водат уште два граѓански судења. Во втората постапка тужба поднеле вкупно 27 членови на семејствата на другите убиени деца, како и на училишниот чувар Драган.

Граѓанската постапка на семејството Дукиќ е одвоена од останатите, со оглед на тоа што тие први поднесоа предлог за определување привремена мерка. Во врска со нивното барање донесено е решение со кое се забранува отуѓување на имотот на Миљана Кецмановиќ со што законски се обврзани да поднесат тужба во рок од 30 дена. Оваа техничка процедура резултираше со посебно судење.

Важно е да се напомене дека еден од обвинетите е и самото малолетно момче, иако тоа е невообичаено во граѓанската постапка. Но, во кривичната постапка тој не е тужен бидејќи во моментот на кривичното дело немал 14 години и не е кривично одговорен.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Последните барања на Коста К. ги шокираа вработените во болницата! Еве што бара масовниот убиец од Врачар!

-Реклама-

Коста К.(14), кој на 3 мај минатата година уби девет ученици и чувар на ОУ „Владислав Рибникар“, е затворен на Клиниката за неврологија и психијатрија на Клиничкиот центар на Србија. И тој е под најстроги безбедносни мерки, и му е забрането да се движи надвор од болничката соба.

Реклама

Српските портали известуваат дека момчето бара од вработените да го пуштат да излезе во последните неколку дена.

– Прво побара да оди на прошетки во дворот на установата, што му е строго забрането. Прво поради неговиот обид да избега, но и поради опасноста да ги повреди вработените и секој што ќе му се најде на патот. Низ решеткиот прозорец видел деца како играат фудбал, па побарал да му дозволат да ја шутне топката, не се откажува од таа луда идеја и тврди дека има право да ја напушти просторијата – според неофицијален извор.

Познато е дека Коста К. сакал да гледа и игра фудбал, а на натпревари често одел со пријателите и со татко му Владимир Кечмановиќ, кој моментално е во притвор.

Да потсетиме, против родителите на Коста Кецмановиќ, Владимир и Миљана, како и нивниот малолетен син се води граѓански предмет. Оваа постапка е поведена по тужба на семејството на убиената девојка Адријана Дукиќ, која била во исто одделение со момчето кое го извршило делото.

Исто така, паралелно со оваа постапка се водат уште два граѓански судења. Во втората постапка тужба поднеле вкупно 27 членови на семејствата на другите убиени деца, како и на училишниот чувар Драган.

Граѓанската постапка на семејството Дукиќ е одвоена од останатите, со оглед на тоа што тие први поднесоа предлог за определување привремена мерка. Во врска со нивното барање донесено е решение со кое се забранува отуѓување на имотот на Миљана Кецмановиќ со што законски се обврзани да поднесат тужба во рок од 30 дена. Оваа техничка процедура резултираше со посебно судење.

Важно е да се напомене дека еден од обвинетите е и самото малолетно момче, иако тоа е невообичаено во граѓанската постапка. Но, во кривичната постапка тој не е тужен бидејќи во моментот на кривичното дело немал 14 години и не е кривично одговорен.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО