Tuesday, April 16, 2024
27.8 C
Skopje

Ја избоде пред детето од љубомора: Потресно сведоштво за убиената кавадарчанка

-Реклама-

Денес на градските гробишта во Есен, Германија, беше погребана Ванеса П. од Кавадарци. Несреќната жена, инаку мајка на седум деца од кои најмалиот син има само осум години, се најде на страниците на германските медиуми, откако минатиот четврток, пред очите на најмалиот син беше свирепо убиена од страна на нејзиниот сопруг и татко на нејзините деца.

Реклама

Избодена со нож и оставена да искрвави до смрт, 41-годишната Ванеса е само уште една жртва на фемицид.

-Реклама-

По нејзиниот сопруг, 47-годишен маж, по потекло од Скопје, првин била распишана потерница, но потоа без пружање на отпор се предал на полицијата и се наоѓа во притвор, пренесува Фокус.

-Реклама-

Околу тоа што и претходело на трагедијата и на незапамтениот злостор, за ,,Фокус” раскажува братот на Ванеса, Бесим Алија. Целото семејство е длабоко потресено и бара правда за невината жртва.

-Пред девет години сестра ми со семејството се пресели во Германија, во потрага по подобар живот. Но, бракот и беше пекол. Тој беше премногу љубоморен, постојано ја контролираше, не ја пушташе да оди ниту во маркет.

Не и дозволуваше да зборува со фамилијата, таа не смееше да дојде ниту кај мене. Постојано трпеше закани, и се закануваше дека ако дојде кај мене, ќе ме убие мене и ќе ги убие моите деца!

Само за да нема проблеми со него, таа ме блокираше мене и сите роднини на телефон, но на крај сепак заврши на еден таков свиреп начин, усмртена пред очите на синот- раскажува братот.

Фото/Извор: Фокус

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Ја избоде пред детето од љубомора: Потресно сведоштво за убиената кавадарчанка

Реклама

Денес на градските гробишта во Есен, Германија, беше погребана Ванеса П. од Кавадарци. Несреќната жена, инаку мајка на седум деца од кои најмалиот син има само осум години, се најде на страниците на германските медиуми, откако минатиот четврток, пред очите на најмалиот син беше свирепо убиена од страна на нејзиниот сопруг и татко на нејзините деца.

Избодена со нож и оставена да искрвави до смрт, 41-годишната Ванеса е само уште една жртва на фемицид.

По нејзиниот сопруг, 47-годишен маж, по потекло од Скопје, првин била распишана потерница, но потоа без пружање на отпор се предал на полицијата и се наоѓа во притвор, пренесува Фокус.

Околу тоа што и претходело на трагедијата и на незапамтениот злостор, за ,,Фокус” раскажува братот на Ванеса, Бесим Алија. Целото семејство е длабоко потресено и бара правда за невината жртва.

-Пред девет години сестра ми со семејството се пресели во Германија, во потрага по подобар живот. Но, бракот и беше пекол. Тој беше премногу љубоморен, постојано ја контролираше, не ја пушташе да оди ниту во маркет.

Не и дозволуваше да зборува со фамилијата, таа не смееше да дојде ниту кај мене. Постојано трпеше закани, и се закануваше дека ако дојде кај мене, ќе ме убие мене и ќе ги убие моите деца!

Само за да нема проблеми со него, таа ме блокираше мене и сите роднини на телефон, но на крај сепак заврши на еден таков свиреп начин, усмртена пред очите на синот- раскажува братот.

Фото/Извор: Фокус


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО