Tuesday, July 23, 2024
33.8 C
Skopje

Убава вест за сите граѓани кои се немаат фотографирано за пасош: МВР ја информира јавноста дека од денес може да се закажува онлајн за термини

-Реклама-

„Ја информираме јавноста дека од вчера воведовме уште една нова секција на веб сајтот https://termin.mvr.gov.mk/ која има за цел да придонесе кон побрзо закажување на термин за фотографирање за лични документи.

Реклама

Имено, во оваа секција наречена „Поднеси барање за термин“ граѓаните го внесуваат својот матичен број, телефон за контакт и избираат за кој документ би сакале да закажат термин.

-Реклама-

Откако ќе го испратат барањето, операторите од повикувачкиот центар ќе ги исконтактираат на наведениот телефон за контакт за да го опслужат нивното барање во најкус можен рок.

-Реклама-

До оваа секција директно може да се пристапи ТУКА, стои во нивното соопштение до јавноста.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Убава вест за сите граѓани кои се немаат фотографирано за пасош: МВР ја информира јавноста дека од денес може да се закажува онлајн за термини

-Реклама-

„Ја информираме јавноста дека од вчера воведовме уште една нова секција на веб сајтот https://termin.mvr.gov.mk/ која има за цел да придонесе кон побрзо закажување на термин за фотографирање за лични документи.

Реклама

Имено, во оваа секција наречена „Поднеси барање за термин“ граѓаните го внесуваат својот матичен број, телефон за контакт и избираат за кој документ би сакале да закажат термин.

Откако ќе го испратат барањето, операторите од повикувачкиот центар ќе ги исконтактираат на наведениот телефон за контакт за да го опслужат нивното барање во најкус можен рок.

До оваа секција директно може да се пристапи ТУКА, стои во нивното соопштение до јавноста.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО