Sunday, April 14, 2024
16.8 C
Skopje

Во мојот втор мандат очекувам да станеме членка на ЕУ – Пендаровски ја најави својата кандидатура

-Реклама-

-На 3 мај во недела очекувам и СДСМ да ја формализира својата поддршка за мојата кандидатура, а веднаш потоа од понеделник тоа да го направт и останатите 10-тина политички партии од таа коалиција.

Реклама

Во недела ќе присуствувам на Конгресот на СДСМ за да им се заблагодарам на поддршката, а од понеделник натаму ќе имам средби со сите десетина партии кои ја најавија својата поддршка за мојата кандидатура, од кои ќе сакам да слушнам предлози што би можел да ги вградам во мојата изборна програма.

-Реклама-

Како што најавив, станува збор за граѓанска кандидатура, поради тоа ги повикувам сите граѓани почнувајќи од 3 март, да дадат поддршка за мојата кандиатура со давање потписи во подрачните единици на ДИК, рече Пендаровски.

-Реклама-

Првата и гллавна причина поради која се кандидира, вели, е тоа што зад себе има мандат без ниту една стратешка грешка.

-Без ниту една корупциска афера, ниту еден случај на непотизам и судир на интереси поврзани со мене, моето семејство, роднини… Бев национален координатор и ги предводев преговорите за членство на Македонија во НАТО и во мојот прв мандат станавме членки на Алијансата. Очекувам во мојот втор мандат да станеме членка на ЕУ, вели Пендаровски.

Актуелниот претседател Стево Пендаровски доби поддршка за втор мандат од највисокото раководство на владејачката СДСМ.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Во мојот втор мандат очекувам да станеме членка на ЕУ – Пендаровски ја најави својата кандидатура

Реклама

-На 3 мај во недела очекувам и СДСМ да ја формализира својата поддршка за мојата кандидатура, а веднаш потоа од понеделник тоа да го направт и останатите 10-тина политички партии од таа коалиција.

Во недела ќе присуствувам на Конгресот на СДСМ за да им се заблагодарам на поддршката, а од понеделник натаму ќе имам средби со сите десетина партии кои ја најавија својата поддршка за мојата кандидатура, од кои ќе сакам да слушнам предлози што би можел да ги вградам во мојата изборна програма.

Како што најавив, станува збор за граѓанска кандидатура, поради тоа ги повикувам сите граѓани почнувајќи од 3 март, да дадат поддршка за мојата кандиатура со давање потписи во подрачните единици на ДИК, рече Пендаровски.

Првата и гллавна причина поради која се кандидира, вели, е тоа што зад себе има мандат без ниту една стратешка грешка.

-Без ниту една корупциска афера, ниту еден случај на непотизам и судир на интереси поврзани со мене, моето семејство, роднини… Бев национален координатор и ги предводев преговорите за членство на Македонија во НАТО и во мојот прв мандат станавме членки на Алијансата. Очекувам во мојот втор мандат да станеме членка на ЕУ, вели Пендаровски.

Актуелниот претседател Стево Пендаровски доби поддршка за втор мандат од највисокото раководство на владејачката СДСМ.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Hello, Monetag!