Sunday, April 14, 2024
16.8 C
Skopje

Никој не знае каде исчезнало девојчето, сеуште се трага и бара цела област

-Реклама-

Данка Илиќ (2) исчезна вчера околу 13 часот и 45 минути во населбата Бањко поле кај Бор.

Реклама

Во моментов таму се припадници на полицијата, жандармеријата, противпожарната служба и Планинската спасувачка служба (ГСС).

-Реклама-

Она што сите на терен го кажуваат е дека теренот е крајно непристапен и дека се работи за пошумена површина.

-Реклама-

Она што за „Пробуди се“ го изјави Игор Јуриќ од Центарот за исчезнати и малтретирани деца е дека загриженоста веќе расте со оглед дека на терен има лоши временски услови, зад нас е студена дождлива ноќ и дека е двегодишна стара девојка.

На лице место е репортерката на ТВ Нова Катарина Голубовиќ која ни вели дека цела ноќ и утро врне дожд и дека во Бањско поле сега е четири степени.

Она што неофицијално успеала да дознае од припадниците на итната помош е дека временските услови исклучително ја отежнуваат потрагата, но можеби и надежта дека девојчето ќе биде здраво, со оглед на тоа дека се работи за дете кое не е веќе два. години и која не се движи така брзо и ако не најде засолниште, како што неофицијално ни потврдија во текот на ноќта, мали се шансите да се најде жива.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Никој не знае каде исчезнало девојчето, сеуште се трага и бара цела област

Реклама

Данка Илиќ (2) исчезна вчера околу 13 часот и 45 минути во населбата Бањко поле кај Бор.

Во моментов таму се припадници на полицијата, жандармеријата, противпожарната служба и Планинската спасувачка служба (ГСС).

Она што сите на терен го кажуваат е дека теренот е крајно непристапен и дека се работи за пошумена површина.

Она што за „Пробуди се“ го изјави Игор Јуриќ од Центарот за исчезнати и малтретирани деца е дека загриженоста веќе расте со оглед дека на терен има лоши временски услови, зад нас е студена дождлива ноќ и дека е двегодишна стара девојка.

На лице место е репортерката на ТВ Нова Катарина Голубовиќ која ни вели дека цела ноќ и утро врне дожд и дека во Бањско поле сега е четири степени.

Она што неофицијално успеала да дознае од припадниците на итната помош е дека временските услови исклучително ја отежнуваат потрагата, но можеби и надежта дека девојчето ќе биде здраво, со оглед на тоа дека се работи за дете кое не е веќе два. години и која не се движи така брзо и ако не најде засолниште, како што неофицијално ни потврдија во текот на ноќта, мали се шансите да се најде жива.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО