Sunday, April 14, 2024
16.8 C
Skopje

(МАПА) ЕВE КАКО ИЗГЛЕДА ЛОКАЦИЈАТА КАДЕ ИСЧЕЗНA ДАНКA (2) Теренот е полн со грмушки и дрвја, ова го отежнува ПРЕБАРУВАЊЕТО!

-Реклама-

(МАПА) ЕВE КАКО ИЗГЛЕДА ЛОКАЦИЈАТА КАДЕ Е ИСЧЕЗA ДАНКA (2) Теренот е полн со грмушки и дрвја, ова го отежнува ПРЕБАРУВАЊЕТО!

Реклама

Малата Данка Илиќ исчезнала вчера во 13 часот кога, како што тврди нејзината мајка Ивана Драгомировиќ, била во дворот на семејната фарма во Бањско поле кај Бор.

-Реклама-

Последен пат виденa на влезот во шумата

-Реклама-

Според зборовите на мајката на девојчето, таа се свртела да го полие синот со вода и следниот момент повеќе не ја видела ќерка си.

– Кога се свртев, ја немаше. Уште нема две години, во мај ќе наполни две години. Не зборувај уште. Ја повикав, и се јавив, таа не ми одговори. Во близина има дрво. Се молам на Бога што побрзо да ја најдеме – очајно рекла мајката на девојчето.

Таа додаде дека набргу откако Данка Илиќ исчезнала, ја известиле дека соседот го видел девојчето на влезот во шумата.

Надлежните особено ги загрижува фактот што езерото Бор е оддалечено околу 15 минути возење.

Еден од соседите кој веднаш по исчезнувањето на Данка Илиќ почнал да го бара девојчето, за „Блиц“ изјавил дека тоа што се случило е многу страшно.

– Овде сè е ридско, полно со шуми, грмушки и трње. Ова е најлошото нешто што можело да се случи на тоа место“, изјави за „Блиц“ сосед на семејството на Данка Илиќ (2), девојката по која се трага од вчера.

FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

Полицијата не само што врши увид на просторот во потесниот и поширокиот простор околу куќата, туку, поради брзината на исчезнувањето на Данка Илиќ, се користи и од врата до врата, а ги посетува и сите околни куќи. и дворови со цел што поскоро да се најде исчезнатата Данка Илиќ.

Соседите се сместуваат и дозволуваат полицијата да изврши увид во нивните имоти.

Како изгледа потрагата по Данкa Илиќ?

Според репортерот на „Блица“, движењето овде е отежнато поради откорнати дрвја, насекаде има гранки и кал. Калта се лепи за чевлите, а угорницата е голема.

Потрагата ја отежнува и маглата која се спушта со голема брзина.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

(МАПА) ЕВE КАКО ИЗГЛЕДА ЛОКАЦИЈАТА КАДЕ ИСЧЕЗНA ДАНКA (2) Теренот е полн со грмушки и дрвја, ова го отежнува ПРЕБАРУВАЊЕТО!

Реклама

(МАПА) ЕВE КАКО ИЗГЛЕДА ЛОКАЦИЈАТА КАДЕ Е ИСЧЕЗA ДАНКA (2) Теренот е полн со грмушки и дрвја, ова го отежнува ПРЕБАРУВАЊЕТО!

Малата Данка Илиќ исчезнала вчера во 13 часот кога, како што тврди нејзината мајка Ивана Драгомировиќ, била во дворот на семејната фарма во Бањско поле кај Бор.

Последен пат виденa на влезот во шумата

Според зборовите на мајката на девојчето, таа се свртела да го полие синот со вода и следниот момент повеќе не ја видела ќерка си.

– Кога се свртев, ја немаше. Уште нема две години, во мај ќе наполни две години. Не зборувај уште. Ја повикав, и се јавив, таа не ми одговори. Во близина има дрво. Се молам на Бога што побрзо да ја најдеме – очајно рекла мајката на девојчето.

Таа додаде дека набргу откако Данка Илиќ исчезнала, ја известиле дека соседот го видел девојчето на влезот во шумата.

Надлежните особено ги загрижува фактот што езерото Бор е оддалечено околу 15 минути возење.

Еден од соседите кој веднаш по исчезнувањето на Данка Илиќ почнал да го бара девојчето, за „Блиц“ изјавил дека тоа што се случило е многу страшно.

– Овде сè е ридско, полно со шуми, грмушки и трње. Ова е најлошото нешто што можело да се случи на тоа место“, изјави за „Блиц“ сосед на семејството на Данка Илиќ (2), девојката по која се трага од вчера.

FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

Полицијата не само што врши увид на просторот во потесниот и поширокиот простор околу куќата, туку, поради брзината на исчезнувањето на Данка Илиќ, се користи и од врата до врата, а ги посетува и сите околни куќи. и дворови со цел што поскоро да се најде исчезнатата Данка Илиќ.

Соседите се сместуваат и дозволуваат полицијата да изврши увид во нивните имоти.

Како изгледа потрагата по Данкa Илиќ?

Според репортерот на „Блица“, движењето овде е отежнато поради откорнати дрвја, насекаде има гранки и кал. Калта се лепи за чевлите, а угорницата е голема.

Потрагата ја отежнува и маглата која се спушта со голема брзина.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО