Tuesday, April 16, 2024
27.8 C
Skopje

Ситуацијата е многу чудна: Се сомневаме дека девојчето е КИДНАПИРАНО – ова се последните сомнение на жителите

-Реклама-

Теренската потрага по исчезнатиот Данко Илиќ (2) е прекината, а полициските сили трагаа по детето во текот на денот и во текот на ноќта. Го посетија секој агол од населбата, а за прв пат во Србија беше активиран килибарниот аларм наречен „Најди ме“ за девојчето што поскоро да се најде. Сепак, од исчезнатото девојче немало ни трага ни глас.

Реклама

Репортерите на „Блиц“ се на терен, а според мештаните сите се во шок поради мистериозното исчезнување на Данка Илиќ. Многумина сега се сомневаат дека малата Данка е киднапирана, а особено ги исплаши фактот што, според соопштението на МУП, девојчето не е на овој простор од околу 10 квадратни километри.

-Реклама-

– Ова е навистина страшно, толку многу луѓе, полиција, а ни знак или глас од малата Данка. Се сомневаме дека е киднапирана… – раскажуваат за „Блиц“ жителите на Бањско поле, каде вчера во 13 часот исчезна девојчето Данка Илиќ (2).

-Реклама-

На терен веќе се слушаат различни теории кои мештаните ги изнесуваат меѓу себе, а како што повеќето велат „ситуацијата е многу чудна“.

– Најмногу ми е жал за малото девојче. Во селото сега се зборува за секакви работи. Велат и дека за малку ќе прошетала… Таа е вистинско мало ангелче, преслатка е – вели една од соседите.

Според нив, во куќата (појати) во чиј двор била Данка Илиќ пред нејзиното исчезнување, мајката дошла со татко и и децата да направи нешто во градината и да ги изнесе децата.

– Таму не ни спиеле, ниту останале во Брестовац кај нејзините родители – вели сосетката.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Ситуацијата е многу чудна: Се сомневаме дека девојчето е КИДНАПИРАНО – ова се последните сомнение на жителите

Реклама

Теренската потрага по исчезнатиот Данко Илиќ (2) е прекината, а полициските сили трагаа по детето во текот на денот и во текот на ноќта. Го посетија секој агол од населбата, а за прв пат во Србија беше активиран килибарниот аларм наречен „Најди ме“ за девојчето што поскоро да се најде. Сепак, од исчезнатото девојче немало ни трага ни глас.

Репортерите на „Блиц“ се на терен, а според мештаните сите се во шок поради мистериозното исчезнување на Данка Илиќ. Многумина сега се сомневаат дека малата Данка е киднапирана, а особено ги исплаши фактот што, според соопштението на МУП, девојчето не е на овој простор од околу 10 квадратни километри.

– Ова е навистина страшно, толку многу луѓе, полиција, а ни знак или глас од малата Данка. Се сомневаме дека е киднапирана… – раскажуваат за „Блиц“ жителите на Бањско поле, каде вчера во 13 часот исчезна девојчето Данка Илиќ (2).

На терен веќе се слушаат различни теории кои мештаните ги изнесуваат меѓу себе, а како што повеќето велат „ситуацијата е многу чудна“.

– Најмногу ми е жал за малото девојче. Во селото сега се зборува за секакви работи. Велат и дека за малку ќе прошетала… Таа е вистинско мало ангелче, преслатка е – вели една од соседите.

Според нив, во куќата (појати) во чиј двор била Данка Илиќ пред нејзиното исчезнување, мајката дошла со татко и и децата да направи нешто во градината и да ги изнесе децата.

– Таму не ни спиеле, ниту останале во Брестовац кај нејзините родители – вели сосетката.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО