Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

Зголемете го придонесот на пари: Внесете го овој уникатен предмет во вашиот дом и поставете ја покрај влезната врата

-Реклама-

Зголемете го придонесот на пари: Внесете го овој уникатен предмет во вашиот дом и поставете ја покрај влезната врата

Реклама

Фенг шуи, древна кинеска уметност, нагласува дека одредени аспекти од животот може да се подобрат или нарушат со распоредот на работите во куќата, положбата на собите и уредувањето на самите соби. Во Србија веќе долги години е тренд да се уредува домот, околината или работното место по овој метод.

-Реклама-

Жабата на среќата е исклучително популарна ставка која се чува не само во домот, туку и на работното место за привлекување парични приливи. Постојат различни варијации на оваа среќна фигура, но според правилата на фенг шуи, најефективна е жаба со три нозе која држи паричка во устата.

-Реклама-

Се препорачува жабата да биде поставена во близина на влезната врата, со главата свртена кон внатрешноста на домот. Најдобри енергетски резултати дава доколку се чува во дневната соба, особено ако се користи за приватна работа. Во канцеларијата се препорачува да ја ставите жабата на видно место на работната маса.

Важно е да се напомене дека жабата ја одбива енергијата на парите ако се соочи со излезот, што симболизира дека парите само го напуштаат домот. Исто така, не се препорачува жабата да се чува во спална, кујна или бања, ниту пак да се става на под. Исто така, избегнувајте да ја ставате жабата на места каде што има многу луѓе и бучава, бидејќи се верува дека ја одбива позитивната енергија на парите.

За да ја активирате жабата, можете да врзете црвена лента околу неа или да ја ставите на црвена хартија или на друга површина во таа боја. Ако веќе имате жаба со црвена лента, нема потреба да го повторувате овој процес.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Зголемете го придонесот на пари: Внесете го овој уникатен предмет во вашиот дом и поставете ја покрај влезната врата

-Реклама-

Зголемете го придонесот на пари: Внесете го овој уникатен предмет во вашиот дом и поставете ја покрај влезната врата

Реклама

Фенг шуи, древна кинеска уметност, нагласува дека одредени аспекти од животот може да се подобрат или нарушат со распоредот на работите во куќата, положбата на собите и уредувањето на самите соби. Во Србија веќе долги години е тренд да се уредува домот, околината или работното место по овој метод.

Жабата на среќата е исклучително популарна ставка која се чува не само во домот, туку и на работното место за привлекување парични приливи. Постојат различни варијации на оваа среќна фигура, но според правилата на фенг шуи, најефективна е жаба со три нозе која држи паричка во устата.

Се препорачува жабата да биде поставена во близина на влезната врата, со главата свртена кон внатрешноста на домот. Најдобри енергетски резултати дава доколку се чува во дневната соба, особено ако се користи за приватна работа. Во канцеларијата се препорачува да ја ставите жабата на видно место на работната маса.

Важно е да се напомене дека жабата ја одбива енергијата на парите ако се соочи со излезот, што симболизира дека парите само го напуштаат домот. Исто така, не се препорачува жабата да се чува во спална, кујна или бања, ниту пак да се става на под. Исто така, избегнувајте да ја ставате жабата на места каде што има многу луѓе и бучава, бидејќи се верува дека ја одбива позитивната енергија на парите.

За да ја активирате жабата, можете да врзете црвена лента околу неа или да ја ставите на црвена хартија или на друга површина во таа боја. Ако веќе имате жаба со црвена лента, нема потреба да го повторувате овој процес.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО