Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

Убијците на Данка набројале над 20 лажни локации за телото на малото девојче, истрагата иде во овој правец

-Реклама-

Телото на Данка никаде го нема

Реклама

Д.Д. кој почина ноќта меѓу 6 и 7 април во полициска станица, призна дека му помогнал на својот брат да се ослободи од телото на двегодишната Данка.

-Реклама-

На полицијата и набројал 20-тина локации на кои можело да се најде телото, но на тие места полицијата не пронашла ништо. Тој и неговиот брат Д.Д. дале десетици погрешни локации по кои интензивно се трага по телото.

-Реклама-

Да потсетиме, Данка Илиќ исчезна на 26 март во градот Бањско поле кога отишла на семејниот имот со нејзината мајка Иван и нејзиниот тригодишен брат. Девет дена трагале по девојчето, а потоа на 4 април биле осомничени работниците на ПУК „Водовод“.

С.Ј и Д.Д. постои сомневање дека тие прво ја удриле девојката со својот службен автомобил. Д.Д. потоа наводно го удавиле девојчето, а потоа се ослободиле од телото кое досега не е пронајдено.

Д.Д. пред обвинителот го признал делото, додека С.Ј. бранеше со молчење. Потоа на двајцата им беше одреден притвор до 30 дена. Во меѓувреме полицијата го уапсила Р.Д. и сега починатиот Д.Д., поради сомнение дека му помогнале да го премести телото на убиената девојка.

Извор: mondo.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Убијците на Данка набројале над 20 лажни локации за телото на малото девојче, истрагата иде во овој правец

-Реклама-

Телото на Данка никаде го нема

Реклама

Д.Д. кој почина ноќта меѓу 6 и 7 април во полициска станица, призна дека му помогнал на својот брат да се ослободи од телото на двегодишната Данка.

На полицијата и набројал 20-тина локации на кои можело да се најде телото, но на тие места полицијата не пронашла ништо. Тој и неговиот брат Д.Д. дале десетици погрешни локации по кои интензивно се трага по телото.

Да потсетиме, Данка Илиќ исчезна на 26 март во градот Бањско поле кога отишла на семејниот имот со нејзината мајка Иван и нејзиниот тригодишен брат. Девет дена трагале по девојчето, а потоа на 4 април биле осомничени работниците на ПУК „Водовод“.

С.Ј и Д.Д. постои сомневање дека тие прво ја удриле девојката со својот службен автомобил. Д.Д. потоа наводно го удавиле девојчето, а потоа се ослободиле од телото кое досега не е пронајдено.

Д.Д. пред обвинителот го признал делото, додека С.Ј. бранеше со молчење. Потоа на двајцата им беше одреден притвор до 30 дена. Во меѓувреме полицијата го уапсила Р.Д. и сега починатиот Д.Д., поради сомнение дека му помогнале да го премести телото на убиената девојка.

Извор: mondo.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО