Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

Две млади момчиња на 25 годишна возраст загинаа во страшна сообраќајна несреќа во Косово

-Реклама-

Микица Бараќ (25) и Ѓорѓе Миќовиќ (25) од Лепосавиќ, кои прексиноќа трагично загинаа во сообраќајна несреќа, денеска беа погребани на гробиштата во село Јошаница во општина Лепосавиќ во присуство на семејството, роднините и повеќе од илјада луѓе кои дојдоа од сите краишта на северот на Косово и Метохија, заедно со погребната служба што се служеше со неколку свештеници од оваа парохија.

Реклама

Погребот на трагично загинатиот Бараќ се случи во 12 часот, а Миќовиќ два часа подоцна беше испратен на последното почивалиште.

-Реклама-

По повод невидената трагедија во која животот го загубија млади момчиња од угледни семејства, Привремената управа на општина Лепосавиќ прогласи Ден на жалост, а телеграма со сочувство до семејствата испрати Петар Петковиќ, директор на Управата. за Косово и Метохија.

-Реклама-

Сочувство до двете семејства им изрази лично Игор Поповиќ, заменик директор на Канцеларијата за Косово и Метохија, Зоран Тодиќ, претседател на привремената управа на општина Лепосавиќ и неговите соработници, а сите радио и телевизиски програми беа прилагодени на Денот на жалост.

Двајца млади мажи загинаа во верижен судир во средата, десет минути по полноќ, на главниот пат Приштина-Косовска Митровица-Краљево, во близина на нивните куќи, на еден километар од центарот на Лепосавиќ.

Во таа прилика тешко е повреден Милован Секулиќ, млад човек од селото Доњи Крњин, кој бил сопатник во автомобилот на Бараќ. Тој е сместен на Одделот за ортопедија и е надвор од животна опасност.

Микица Бараќ ги остави двегодишниот син, сопругата, сестрата и таткото, а беше погребана покрај нејзината мајка, која ненадејно почина пред неполни шест месеци. Ѓорѓе Миќовиќ, чија куќа е на само дваесетина метри од местото каде што починал, ги оставил неутешни родителите, сестрата и братот.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Две млади момчиња на 25 годишна возраст загинаа во страшна сообраќајна несреќа во Косово

-Реклама-

Микица Бараќ (25) и Ѓорѓе Миќовиќ (25) од Лепосавиќ, кои прексиноќа трагично загинаа во сообраќајна несреќа, денеска беа погребани на гробиштата во село Јошаница во општина Лепосавиќ во присуство на семејството, роднините и повеќе од илјада луѓе кои дојдоа од сите краишта на северот на Косово и Метохија, заедно со погребната служба што се служеше со неколку свештеници од оваа парохија.

Реклама

Погребот на трагично загинатиот Бараќ се случи во 12 часот, а Миќовиќ два часа подоцна беше испратен на последното почивалиште.

По повод невидената трагедија во која животот го загубија млади момчиња од угледни семејства, Привремената управа на општина Лепосавиќ прогласи Ден на жалост, а телеграма со сочувство до семејствата испрати Петар Петковиќ, директор на Управата. за Косово и Метохија.

Сочувство до двете семејства им изрази лично Игор Поповиќ, заменик директор на Канцеларијата за Косово и Метохија, Зоран Тодиќ, претседател на привремената управа на општина Лепосавиќ и неговите соработници, а сите радио и телевизиски програми беа прилагодени на Денот на жалост.

Двајца млади мажи загинаа во верижен судир во средата, десет минути по полноќ, на главниот пат Приштина-Косовска Митровица-Краљево, во близина на нивните куќи, на еден километар од центарот на Лепосавиќ.

Во таа прилика тешко е повреден Милован Секулиќ, млад човек од селото Доњи Крњин, кој бил сопатник во автомобилот на Бараќ. Тој е сместен на Одделот за ортопедија и е надвор од животна опасност.

Микица Бараќ ги остави двегодишниот син, сопругата, сестрата и таткото, а беше погребана покрај нејзината мајка, која ненадејно почина пред неполни шест месеци. Ѓорѓе Миќовиќ, чија куќа е на само дваесетина метри од местото каде што починал, ги оставил неутешни родителите, сестрата и братот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО