Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

Три девојки матурантки загинаа во страшна автобуска сообраќајна несреќа во Словачка

-Реклама-

Луција (17), Софија (18) и Ката (17) загинаа во несреќа, на само неколку метри од кампус во источна Словачка, кога на нив удри автобусот од кој штотуку излегле.

Реклама

Матурантките беа млади и ги имаа своите животи пред себе. Сепак, на само неколку метри од кампусот, во саботата, им се случи страшна судбина.

-Реклама-

-Реклама-

Возачот, религиозен човек кој исто така ги познавал девојчињата, требало безбедно да ги пренесе до просториите на религиозниот кампус.

Тој бил зад воланот на автобус МАН стар 20 години со автоматски менувач.nullСпоред серверот cas.sk, возачот не бил обучен да го вози споменатиот автобус.

Според реконструкцијата, мажот седел во стартуваниот автобус и чекал да се симнат девојчињата кога наводно му се лизнало стапалото од сопирачката додека автобусот бил во режим на возење, наместо да биде во паркинг или неутрално.

Автобусот прегазил вкупно десет млади лица, а загинале трите тинејџерки, од кои две соученички на ќерката на возачот. Други девојчиња, пријатели на жртвите, се возеле во истиот автобус и го виделе целиот хорор.

По инцидентот колабирал таткото на една од нив кој бил зад воланот на смртоносното возило.Возачот по несреќата бил во истражен притвор. По 24 часа притвор возачот е пуштен, но е во многу лоша психичка состојба.„Оваа голема несреќа ме погоди исклучително тешко.

Мислам на родителите и семејствата. Не можам ни да ја замислам нивната болка и тага“, изјави на социјалната мрежа бискупот Франтишек Трстенски од Шписката епархија.Загинатите девојки биле многу талентирани. Сите планирале да ги продолжат студиите на факултети. Софија и Луција беа братучетки.

Софија беше талентирана пејачка. Минатиот месец беше објавено дека е високо рангирана на меѓународниот натпревар Golden Voice Malta

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Три девојки матурантки загинаа во страшна автобуска сообраќајна несреќа во Словачка

-Реклама-

Луција (17), Софија (18) и Ката (17) загинаа во несреќа, на само неколку метри од кампус во источна Словачка, кога на нив удри автобусот од кој штотуку излегле.

Реклама

Матурантките беа млади и ги имаа своите животи пред себе. Сепак, на само неколку метри од кампусот, во саботата, им се случи страшна судбина.

Возачот, религиозен човек кој исто така ги познавал девојчињата, требало безбедно да ги пренесе до просториите на религиозниот кампус.

Тој бил зад воланот на автобус МАН стар 20 години со автоматски менувач.nullСпоред серверот cas.sk, возачот не бил обучен да го вози споменатиот автобус.

Според реконструкцијата, мажот седел во стартуваниот автобус и чекал да се симнат девојчињата кога наводно му се лизнало стапалото од сопирачката додека автобусот бил во режим на возење, наместо да биде во паркинг или неутрално.

Автобусот прегазил вкупно десет млади лица, а загинале трите тинејџерки, од кои две соученички на ќерката на возачот. Други девојчиња, пријатели на жртвите, се возеле во истиот автобус и го виделе целиот хорор.

По инцидентот колабирал таткото на една од нив кој бил зад воланот на смртоносното возило.Возачот по несреќата бил во истражен притвор. По 24 часа притвор возачот е пуштен, но е во многу лоша психичка состојба.„Оваа голема несреќа ме погоди исклучително тешко.

Мислам на родителите и семејствата. Не можам ни да ја замислам нивната болка и тага“, изјави на социјалната мрежа бискупот Франтишек Трстенски од Шписката епархија.Загинатите девојки биле многу талентирани. Сите планирале да ги продолжат студиите на факултети. Софија и Луција беа братучетки.

Софија беше талентирана пејачка. Минатиот месец беше објавено дека е високо рангирана на меѓународниот натпревар Golden Voice Malta

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО