Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

(ВИДЕО) СЦЕНИ КАКО ОД ФИЛМ: Небото стана зелено, градот потполно под вода, СТРАШНИ СНИМКИ пристигнуваат од Дубаи

-Реклама-

Дубаи е целосно под вода, а многумина останаа шокирани од небото кое во еден момент позелено.

Реклама

Непрестајниот дожд предизвика големи поплави во Дубаи во вторникот, бидејќи патиштата се претворија во реки, а водата ги преплави домовите и деловните објекти.

-Реклама-

Шокантното видео ја прикажува пистата на меѓународниот аеродром во Дубаи, неодамна прогласен за втор најфреквентен аеродром во светот. Авионите повеќе личеа на чамци кои се движат низ поплавен аеродром. Меѓународниот аеродром во Дубаи, исто така, ги советуваше луѓето да не доаѓаат на аеродромот освен ако е апсолутно неопходно.

-Реклама-

Речиси 100 мм дожд падна за само 12 часа во вторникот – приближно количеството вода што Дубаи вообичаено ја гледа во текот на една година, според Обединетите нации. Дождот паѓаше толку силно и толку брзо што некои возачи беа принудени да ги напуштат возилата бидејќи нивото на водата се зголеми и патиштата се претворија во реки.

Како што можете да видите на видеата од социјалните мрежи, за време на невремето небото станало зелено, а никој не можел да разбере зошто. Како што пренесува порталот whatson.ae, небото претежно станува зелено поради суперклеточни бури. „Тоа е феномен кој обично се поврзува со суперклетки, кои се олујни облаци кои содржат мезоциклон – во суштина ротирачки нагорен проток. Силните струи се формираат кога врвот на облакот е особено студен. Погледнете:

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) СЦЕНИ КАКО ОД ФИЛМ: Небото стана зелено, градот потполно под вода, СТРАШНИ СНИМКИ пристигнуваат од Дубаи

-Реклама-

Дубаи е целосно под вода, а многумина останаа шокирани од небото кое во еден момент позелено.

Реклама

Непрестајниот дожд предизвика големи поплави во Дубаи во вторникот, бидејќи патиштата се претворија во реки, а водата ги преплави домовите и деловните објекти.

Шокантното видео ја прикажува пистата на меѓународниот аеродром во Дубаи, неодамна прогласен за втор најфреквентен аеродром во светот. Авионите повеќе личеа на чамци кои се движат низ поплавен аеродром. Меѓународниот аеродром во Дубаи, исто така, ги советуваше луѓето да не доаѓаат на аеродромот освен ако е апсолутно неопходно.

Речиси 100 мм дожд падна за само 12 часа во вторникот – приближно количеството вода што Дубаи вообичаено ја гледа во текот на една година, според Обединетите нации. Дождот паѓаше толку силно и толку брзо што некои возачи беа принудени да ги напуштат возилата бидејќи нивото на водата се зголеми и патиштата се претворија во реки.

Како што можете да видите на видеата од социјалните мрежи, за време на невремето небото станало зелено, а никој не можел да разбере зошто. Како што пренесува порталот whatson.ae, небото претежно станува зелено поради суперклеточни бури. „Тоа е феномен кој обично се поврзува со суперклетки, кои се олујни облаци кои содржат мезоциклон – во суштина ротирачки нагорен проток. Силните струи се формираат кога врвот на облакот е особено студен. Погледнете:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО