Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

ОСОМНИЧЕНИЕТО ЗА УБИСТВОТО НА ДАНКА РАБОТЕЛ СПОРЕД РЕЦЕПТ НА КЛАНОТ ВЕЉА НЕВОЉА?! Јанковиќ во текот на постапката го направил истото како озлогласена криминална група!

-Реклама-

Поранешниот разузнавач Божидар Божа Спасиќ ги спореди овие два случаи.

Реклама

Срѓан Јанковиќ (50), кој е осомничен дека управувал со службениот автомобил на ЈКП „Водовод“ во кој на 26 март во Бањско поле беше удрена Данка Илиќ (2), досега се бранеше со молчење.

-Реклама-

Но, тој пред два дена на сред рочиште побара смена на адвокат. Се очекува, со оглед на оваа промена, наместо да молчи, сега се ќе им каже на надлежните.

-Реклама-

На оваа тема за Република зборуваше поранешниот разузнавач на ДБ, Божидар Божа Спасиќ.

-Најавената промена на адвокатот на еден од осомничените за убиството на малата Данка не мора ништо процедурално да значи. Ова е вообичаена практика осомничените да сметаат на стекнување време, да ја изгубат довербата во адвокатот или евентуално да мислат дека тој не е добро одбранет.

Во овој случај, не треба да се очекува дека со менувањето на адвокатот, осомничениот ќе ја започне својата одбрана од ведро небо или ќе покаже каде може да биде телото на девојката – рече Спасиќ и додаде:

-Во секој случај, не треба да очекуваме некаков спектакуларен пресврт во оваа фаза од истрагата, бидејќи осомничениот веќе можел да му каже на учесникот во убиството што се очекува од учесникот во убиството, било со ангажиран адвокат или сам. Значи, повторувам, можеше да понуди изјава на обвинителот или на полицијата за неговото учество во ова злосторство.

Оценката е дека и двајцата осомничени многу добро знаат што и како да прават. Тоа им го овозможило и времето кое го имале од моментот на извршување на делото до апсењето. Во други тековни случаи во Србија, Беливук и други, имаше смена на адвокати без никаков напредок во суштината на работата – рече тој.

Извор: republika.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ОСОМНИЧЕНИЕТО ЗА УБИСТВОТО НА ДАНКА РАБОТЕЛ СПОРЕД РЕЦЕПТ НА КЛАНОТ ВЕЉА НЕВОЉА?! Јанковиќ во текот на постапката го направил истото како озлогласена криминална група!

-Реклама-

Поранешниот разузнавач Божидар Божа Спасиќ ги спореди овие два случаи.

Реклама

Срѓан Јанковиќ (50), кој е осомничен дека управувал со службениот автомобил на ЈКП „Водовод“ во кој на 26 март во Бањско поле беше удрена Данка Илиќ (2), досега се бранеше со молчење.

Но, тој пред два дена на сред рочиште побара смена на адвокат. Се очекува, со оглед на оваа промена, наместо да молчи, сега се ќе им каже на надлежните.

На оваа тема за Република зборуваше поранешниот разузнавач на ДБ, Божидар Божа Спасиќ.

-Најавената промена на адвокатот на еден од осомничените за убиството на малата Данка не мора ништо процедурално да значи. Ова е вообичаена практика осомничените да сметаат на стекнување време, да ја изгубат довербата во адвокатот или евентуално да мислат дека тој не е добро одбранет.

Во овој случај, не треба да се очекува дека со менувањето на адвокатот, осомничениот ќе ја започне својата одбрана од ведро небо или ќе покаже каде може да биде телото на девојката – рече Спасиќ и додаде:

-Во секој случај, не треба да очекуваме некаков спектакуларен пресврт во оваа фаза од истрагата, бидејќи осомничениот веќе можел да му каже на учесникот во убиството што се очекува од учесникот во убиството, било со ангажиран адвокат или сам. Значи, повторувам, можеше да понуди изјава на обвинителот или на полицијата за неговото учество во ова злосторство.

Оценката е дека и двајцата осомничени многу добро знаат што и како да прават. Тоа им го овозможило и времето кое го имале од моментот на извршување на делото до апсењето. Во други тековни случаи во Србија, Беливук и други, имаше смена на адвокати без никаков напредок во суштината на работата – рече тој.

Извор: republika.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО