Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

На денот кога исчезна Данка малото девојче во местото Банско Поле влегле 17 автомобили, два од нив се клучни за расчистување на случајот

-Реклама-

На денот кога во Бањско поле исчезнала двегодишната Данка Илиќ, како што утврдила полицијата набљудувајќи го временскиот интервал кој и бил важен, во селото влегле 17 возачи.

Реклама

Од тој број, само двајца го напуштија Бањско поле до доаѓањето на полицијата и поставувањето пунктови. Набљудувајќи го нивното движење, полицијата успеала да ја стесни потрагата по девојчето, со што го идентификувала службеното возило на ЈКП „Водовод“ со кое двајцата осомничени ја удирале малата Данка, а потоа се ослободиле од нејзиното тело по кое се уште се трага.

-Реклама-

Испитувањето на безбедносните камери од куќите на локалните жители беше еден од клучните потези на полицијата откако мајката пријавила дека Данка Илиќ (2) исчезнала во дворот на имотот во Бањско поле. Додека полицијата беше на терен и разговараше со мештаните и потенцијалните мештани, обидувајќи се да открие дали некој ја видел малата Данка на тој 26 март, око им паднале два автомобили.

-Реклама-

Министерот за внатрешни работи Братислав Гашиќ на прес-конференција, откако двајца работници на ЈКП „Водовод“ признале дека ја удриле со автомобил, а потоа го фрлиле телото, изјави како полицијата ги анализирала податоците што ги собрала на терен.

„Тој ден на територијата на Бањско поле во временскиот интервал кој ни беше интересен влегоа 17 возила. Од тие 17, само двајца излегоа надвор од Бањско поле, додека не дојде полицијата и не беа поставени контролни пунктови.

Зошто е важно? Бидејќи гледајќи го нивното движење, за нас беше симптоматично што на 150 метри од местото каде што застанаа, во дворот на семејството Илиќ, тие 150 метри беа поминати за пет и пол минути, како што јасно знаеме дека останаа една минута и 40 секунди на депонија“, рече Гашиќ.

Покрај автомобилот „фиат панда“ на вработената во ЈКП „Водовод“ на кој полицијата во моментов врши вештачење и анализа на биолошките траги пронајдени во него, камерите за видео надзор снимиле и уште едно „фиат пунто“ како минува низ Бањски Поље. Тоа го снимила камера од куќата на соседот, која го снимила и доаѓањето на Данка, нејзината мајка и брат со автомобил, а потоа и „пунтот“.

Целиот текст на nova.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

На денот кога исчезна Данка малото девојче во местото Банско Поле влегле 17 автомобили, два од нив се клучни за расчистување на случајот

-Реклама-

На денот кога во Бањско поле исчезнала двегодишната Данка Илиќ, како што утврдила полицијата набљудувајќи го временскиот интервал кој и бил важен, во селото влегле 17 возачи.

Реклама

Од тој број, само двајца го напуштија Бањско поле до доаѓањето на полицијата и поставувањето пунктови. Набљудувајќи го нивното движење, полицијата успеала да ја стесни потрагата по девојчето, со што го идентификувала службеното возило на ЈКП „Водовод“ со кое двајцата осомничени ја удирале малата Данка, а потоа се ослободиле од нејзиното тело по кое се уште се трага.

Испитувањето на безбедносните камери од куќите на локалните жители беше еден од клучните потези на полицијата откако мајката пријавила дека Данка Илиќ (2) исчезнала во дворот на имотот во Бањско поле. Додека полицијата беше на терен и разговараше со мештаните и потенцијалните мештани, обидувајќи се да открие дали некој ја видел малата Данка на тој 26 март, око им паднале два автомобили.

Министерот за внатрешни работи Братислав Гашиќ на прес-конференција, откако двајца работници на ЈКП „Водовод“ признале дека ја удриле со автомобил, а потоа го фрлиле телото, изјави како полицијата ги анализирала податоците што ги собрала на терен.

„Тој ден на територијата на Бањско поле во временскиот интервал кој ни беше интересен влегоа 17 возила. Од тие 17, само двајца излегоа надвор од Бањско поле, додека не дојде полицијата и не беа поставени контролни пунктови.

Зошто е важно? Бидејќи гледајќи го нивното движење, за нас беше симптоматично што на 150 метри од местото каде што застанаа, во дворот на семејството Илиќ, тие 150 метри беа поминати за пет и пол минути, како што јасно знаеме дека останаа една минута и 40 секунди на депонија“, рече Гашиќ.

Покрај автомобилот „фиат панда“ на вработената во ЈКП „Водовод“ на кој полицијата во моментов врши вештачење и анализа на биолошките траги пронајдени во него, камерите за видео надзор снимиле и уште едно „фиат пунто“ како минува низ Бањски Поље. Тоа го снимила камера од куќата на соседот, која го снимила и доаѓањето на Данка, нејзината мајка и брат со автомобил, а потоа и „пунтот“.

Целиот текст на nova.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО