Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

(ФОТО) Делегација на групата Комити Скопје отидоа во Мелник Бугарија, по што биле провоцирани и претресувани

-Реклама-

(ФОТО) Делегација на групата Комити Скопје отидоа во Мелник Бугарија, по што биле провоцирани и малтретирани

Реклама

Соопштение на навивачката група Комити Скопје:

-Реклама-

Делегација на групата присуствуваше во Мелник, Пиринска Македонија, за да положи цвеќе и да се поклони пред гробот на големиот македонски јунак Јане Сандански.

-Реклама-

Одбележувањето на денот на неговата смрт, сепак не помина без провокации и неоправдана репресија од страна на бугарската полиција.
Нашите членови беа претресувани и испрашувани четири пати, без било какво образложение, без било каков повод. Со ова се соочивме ние, но и сите присутни.

Покрај тоа, бугарската полиција се дрзна и не дозволи фотографирање со македонски национални знамиња на гробот на македонскиот јунак. Чин срамен, чин кој доволно говори за цивилизациската разлика помеѓу нас и нив!

,,Вие ја барате слободата на Македонија како средство, додека кај нас слободата, автономијата на Македонија се положени во основата, како цел. Ете каде лежи големата разлика меѓу нас, внатрешните и вас-врховистите.”

Вечна ти слава Војводо! Да живее Македонија! – стои во објавата.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

(ФОТО) Делегација на групата Комити Скопје отидоа во Мелник Бугарија, по што биле провоцирани и претресувани

-Реклама-

(ФОТО) Делегација на групата Комити Скопје отидоа во Мелник Бугарија, по што биле провоцирани и малтретирани

Реклама

Соопштение на навивачката група Комити Скопје:

Делегација на групата присуствуваше во Мелник, Пиринска Македонија, за да положи цвеќе и да се поклони пред гробот на големиот македонски јунак Јане Сандански.

Одбележувањето на денот на неговата смрт, сепак не помина без провокации и неоправдана репресија од страна на бугарската полиција.
Нашите членови беа претресувани и испрашувани четири пати, без било какво образложение, без било каков повод. Со ова се соочивме ние, но и сите присутни.

Покрај тоа, бугарската полиција се дрзна и не дозволи фотографирање со македонски национални знамиња на гробот на македонскиот јунак. Чин срамен, чин кој доволно говори за цивилизациската разлика помеѓу нас и нив!

,,Вие ја барате слободата на Македонија како средство, додека кај нас слободата, автономијата на Македонија се положени во основата, како цел. Ете каде лежи големата разлика меѓу нас, внатрешните и вас-врховистите.”

Вечна ти слава Војводо! Да живее Македонија! – стои во објавата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО