Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

Девојка (29) ја убила сопствената мајка па ја чекала полицијата во станот: Грозоморно семејно злосторство во Пераст!

-Реклама-

Девојка (29) ја убила мајкаи па ја чекала полицијата во станот: Грозоморно семејно злосторство во Пераст!

Реклама

Увид на лице место е спроведена во присуство на обвинител од Вишото државно обвинителство во Подгорица, како и службеник на Центарот за судска медицина.

-Реклама-

Полициски службеници од Одделението за обезбедување Котор, во соработка со нивните колеги од Одделението за обезбедување Херцег Нови и од одделението за обезбедување Тиват, го расветлија кривичното дело убиство, извршено утрово во Пераст.

-Реклама-

– Од медицинскиот персонал на Здравствениот дом Котор полицијата била известена дека во станбена зграда во Пераст било пронајдено безживотно тело на жена, а нејзината ќерка Н.Л.Т. (29), државјанин на Јужноафриканската Република.

Полицијата излегла на местото на настанот, каде е утврден идентитетот на починатиот, а преземени се мерки и дејствија за утврдување на фактите и околностите под кои настапила смртта – соопштија од Управата на полицијата (УП).

Увид на лице место е спроведена во присуство на обвинител од Вишото државно обвинителство во Подгорица, како и службеник на Центарот за судска медицина.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Девојка (29) ја убила сопствената мајка па ја чекала полицијата во станот: Грозоморно семејно злосторство во Пераст!

-Реклама-

Девојка (29) ја убила мајкаи па ја чекала полицијата во станот: Грозоморно семејно злосторство во Пераст!

Реклама

Увид на лице место е спроведена во присуство на обвинител од Вишото државно обвинителство во Подгорица, како и службеник на Центарот за судска медицина.

Полициски службеници од Одделението за обезбедување Котор, во соработка со нивните колеги од Одделението за обезбедување Херцег Нови и од одделението за обезбедување Тиват, го расветлија кривичното дело убиство, извршено утрово во Пераст.

– Од медицинскиот персонал на Здравствениот дом Котор полицијата била известена дека во станбена зграда во Пераст било пронајдено безживотно тело на жена, а нејзината ќерка Н.Л.Т. (29), државјанин на Јужноафриканската Република.

Полицијата излегла на местото на настанот, каде е утврден идентитетот на починатиот, а преземени се мерки и дејствија за утврдување на фактите и околностите под кои настапила смртта – соопштија од Управата на полицијата (УП).

Увид на лице место е спроведена во присуство на обвинител од Вишото државно обвинителство во Подгорица, како и службеник на Центарот за судска медицина.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО