Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

Грција зафатена од прашина од Сахара

-Реклама-

Сахарската прашина денеска ја зафати и Атина, но со помал интензитет во споредба со јужните делови на Грција.

Реклама

Прашина од Сахара денеска ја зафати Грција, а појавата беше најизразена на полуостровот Пелопонез, особено во јужниот дел и градот Каламата, јави дописничката на МИА од Атина.

-Реклама-

Поради големата концентрација на африканска прашина, небото ја промени бојата во жолто-портокалова, а локалните медиуми од Каламата коментираат дека градот денеска повеќе наликува на Каиро или Дубаи.

-Реклама-

Сахарската прашина денеска ја зафати и Атина, но со помал интензитет во споредба со јужните делови на Грција. (МИА)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Грција зафатена од прашина од Сахара

-Реклама-

Сахарската прашина денеска ја зафати и Атина, но со помал интензитет во споредба со јужните делови на Грција.

Реклама

Прашина од Сахара денеска ја зафати Грција, а појавата беше најизразена на полуостровот Пелопонез, особено во јужниот дел и градот Каламата, јави дописничката на МИА од Атина.

Поради големата концентрација на африканска прашина, небото ја промени бојата во жолто-портокалова, а локалните медиуми од Каламата коментираат дека градот денеска повеќе наликува на Каиро или Дубаи.

Сахарската прашина денеска ја зафати и Атина, но со помал интензитет во споредба со јужните делови на Грција. (МИА)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО