Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

ДАЛИ МОНСТРУМИТЕ ЈА УБИЛЕ ДАНКА СО ХЕМИКАЛИИ? Божа Спасиќ открива непознати детали и признава какви се шансите НЕКОГАШ ДА СЕ ПРОНАЈДЕ ТЕЛОТО НА ДЕВОЈЧЕТО!

-Реклама-

ДАЛИ МОНСТРУМИТЕ ЈА УБИЛЕ ДАНКА СО ХЕМИКАЛИИ? Божа Спасиќ открива непознати детали и признава какви се шансите НЕКОГАШ ДА СЕ ПРОНАЈДЕ ТЕЛОТО НА ДЕВОЈЧЕТО!

Реклама

– Разумниот рок за пронаоѓање на телото на Данка Илиќ веќе е истечен, во зависност од тоа што направиле убијците, бидејќи засега ја прифаќаме официјалната верзија на обвинителството дека се работи за убиство на мало дете, дали било поставено на некоја површина, фрлено. во некоја јама, вода, веќе разумни рокови за пронаоѓање на некои значајни траги, можеби ако останат некои траги од облека, истекле таму.

-Реклама-

Сега дека би било сосема важно доколку некој од учесниците во ова убиство го покаже вистинското место каде го оставиле телото. Иако, она што го гледаме од однесувањето на полицијата е дека дури ги истражува и средствата со кои телото можело да биде уништено во буквална смисла на зборот, како моторна пила…

-Реклама-

Нагласувам дека осомничените работеле во водовод и дека имале пристап до разни хемикалии, варикин… Самиот факт дека ќе и се најде чевелот, дел од јакната, многу би помогнал во истрагата…

Колку што можам да видам, нема ни секакви траги, и од овие причини може да постои оправдано сомневање дека претстојниот судски процес ќе биде против оние кои го признаа ова го извршуваат делото без клучни докази за телото или остатоците на малата Данка Илиќ, засега така стојат работите.

Мислиш дека имаа допирни точки со хемикалии опасни по живот, со оглед на тоа што веќе си посочил разни хемикалии, варикини…?

– Секако дека имаа допирни точки со хемикалии кои можеа да ја убијат, користени се разни хемикалии, можно е дури и да е уништено со хемиски средства, меѓутоа, додека полицијата не ја исцрпи последната трага што може да помогне, нема да дадат нагоре.

Официјалната потрага продолжува, сега се формулира или преформулира дека шумари, ловџии го бараат Данко или организирано излегуваат на терен, веќе нема толку масовна потрага по телото како порано, бидејќи нема цел. Тоа е едниот дел, а другиот дел се врши во просториите на МУП за да се откријат какви било индиции со помош на сведоци или осомничени.

Дали е ова еден од поконкретните случаи на убиства во вашата кариера?

– Во секој случај, случајот со Данка Илиќ и нејзиното исчезнување, да го третираме вака, е нешто што ќе мора да се учи на полициските и криминолошките академии, бидејќи досега вообичаена практика беше да се пронајде телото на жртвата, тогаш да се трага по сторителите, а овде ја имаш спротивната ситуација и тоа е еден од најконкретните случаи со кои се среќава целиот наш безбедносен апарат и во светската практика овие случаи каде имаш убијци а немаш тело се многу чести и тогаш секако дека судењата се сведуваат на технологии… имаш таков случај во белградски Беливук – нема тело, нема криминал и немаме речиси никаква трага, буквално ги уништија тие злосторства и тоа е докажано, затоа процесот се одвива онака како што тече, а во случајот со малата Данка Илиќ немаме опипливи докази дека телото е уништено, а тоа го прави овој случај многу мистериозен.

Извор: republikka.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ДАЛИ МОНСТРУМИТЕ ЈА УБИЛЕ ДАНКА СО ХЕМИКАЛИИ? Божа Спасиќ открива непознати детали и признава какви се шансите НЕКОГАШ ДА СЕ ПРОНАЈДЕ ТЕЛОТО НА ДЕВОЈЧЕТО!

-Реклама-

ДАЛИ МОНСТРУМИТЕ ЈА УБИЛЕ ДАНКА СО ХЕМИКАЛИИ? Божа Спасиќ открива непознати детали и признава какви се шансите НЕКОГАШ ДА СЕ ПРОНАЈДЕ ТЕЛОТО НА ДЕВОЈЧЕТО!

Реклама

– Разумниот рок за пронаоѓање на телото на Данка Илиќ веќе е истечен, во зависност од тоа што направиле убијците, бидејќи засега ја прифаќаме официјалната верзија на обвинителството дека се работи за убиство на мало дете, дали било поставено на некоја површина, фрлено. во некоја јама, вода, веќе разумни рокови за пронаоѓање на некои значајни траги, можеби ако останат некои траги од облека, истекле таму.

Сега дека би било сосема важно доколку некој од учесниците во ова убиство го покаже вистинското место каде го оставиле телото. Иако, она што го гледаме од однесувањето на полицијата е дека дури ги истражува и средствата со кои телото можело да биде уништено во буквална смисла на зборот, како моторна пила…

Нагласувам дека осомничените работеле во водовод и дека имале пристап до разни хемикалии, варикин… Самиот факт дека ќе и се најде чевелот, дел од јакната, многу би помогнал во истрагата…

Колку што можам да видам, нема ни секакви траги, и од овие причини може да постои оправдано сомневање дека претстојниот судски процес ќе биде против оние кои го признаа ова го извршуваат делото без клучни докази за телото или остатоците на малата Данка Илиќ, засега така стојат работите.

Мислиш дека имаа допирни точки со хемикалии опасни по живот, со оглед на тоа што веќе си посочил разни хемикалии, варикини…?

– Секако дека имаа допирни точки со хемикалии кои можеа да ја убијат, користени се разни хемикалии, можно е дури и да е уништено со хемиски средства, меѓутоа, додека полицијата не ја исцрпи последната трага што може да помогне, нема да дадат нагоре.

Официјалната потрага продолжува, сега се формулира или преформулира дека шумари, ловџии го бараат Данко или организирано излегуваат на терен, веќе нема толку масовна потрага по телото како порано, бидејќи нема цел. Тоа е едниот дел, а другиот дел се врши во просториите на МУП за да се откријат какви било индиции со помош на сведоци или осомничени.

Дали е ова еден од поконкретните случаи на убиства во вашата кариера?

– Во секој случај, случајот со Данка Илиќ и нејзиното исчезнување, да го третираме вака, е нешто што ќе мора да се учи на полициските и криминолошките академии, бидејќи досега вообичаена практика беше да се пронајде телото на жртвата, тогаш да се трага по сторителите, а овде ја имаш спротивната ситуација и тоа е еден од најконкретните случаи со кои се среќава целиот наш безбедносен апарат и во светската практика овие случаи каде имаш убијци а немаш тело се многу чести и тогаш секако дека судењата се сведуваат на технологии… имаш таков случај во белградски Беливук – нема тело, нема криминал и немаме речиси никаква трага, буквално ги уништија тие злосторства и тоа е докажано, затоа процесот се одвива онака како што тече, а во случајот со малата Данка Илиќ немаме опипливи докази дека телото е уништено, а тоа го прави овој случај многу мистериозен.

Извор: republikka.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО