Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

ИЗБОРИ 2024: Во кои општини е најголема и најмала излезноста до 09 часот, поделба по општини (ФОТО)

-Реклама-

Арачиново, Пласница, Студеничани со најмала излезност до 09 часот на изборите, највисока излезност во Крива Паланка и Демир Капија

Реклама

Гласањето се одвива на 1480 гласачки места во 80 општини, а право на глас имаат 1.814.317 граѓани.

-Реклама-

-Пристигнати се податоци за излезност на гласачите од 832 избирачки места од вкупно запишани 402.748 гласачи. На овие избирачки места гласале 15.487 односно 3,85 отсто од гласачите, нагласи Даштевски.

-Реклама-

До ДИК се доставени 12 приговори за заштита на личното избирачко право кои се предмет на обработка. На неколку места биле пријавени технички проблеми, за кои претседателот на ДИК објасни дека се решаваат во од.

Според сајтот на ДИК најмала излезност има во Арачиново, Пласница и Студеничани со околу 1% додека пак највисока над 9% во Крива Паланка и Демир Капија.

Погледнете:

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ИЗБОРИ 2024: Во кои општини е најголема и најмала излезноста до 09 часот, поделба по општини (ФОТО)

-Реклама-

Арачиново, Пласница, Студеничани со најмала излезност до 09 часот на изборите, највисока излезност во Крива Паланка и Демир Капија

Реклама

Гласањето се одвива на 1480 гласачки места во 80 општини, а право на глас имаат 1.814.317 граѓани.

-Пристигнати се податоци за излезност на гласачите од 832 избирачки места од вкупно запишани 402.748 гласачи. На овие избирачки места гласале 15.487 односно 3,85 отсто од гласачите, нагласи Даштевски.

До ДИК се доставени 12 приговори за заштита на личното избирачко право кои се предмет на обработка. На неколку места биле пријавени технички проблеми, за кои претседателот на ДИК објасни дека се решаваат во од.

Според сајтот на ДИК најмала излезност има во Арачиново, Пласница и Студеничани со околу 1% додека пак највисока над 9% во Крива Паланка и Демир Капија.

Погледнете:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО