Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

НАЈНОВИ ВЕСТИ ОД ИСТРАГАТА ЗА УБИСТВОТО НА МАЛАТА ДАНКА! Дали ова ќе помогне да се најде телото на несреќното девојче!?

-Реклама-

Во моментов вештаци ги испитуваат трагите пронајдени во автомобилот на ЈКП „Водовод“ Бор, кој го управувале осомничените за нејзиното убиство, Дејан Драгијевиќ и Срѓан Јанковиќ, а како што неофицијално дознаваме, предметите што се одземени од куќата на Драгијевиќ. во село Злот исто така се вештачат.

Реклама

Покрај возилото, од семејниот дом на Дејан Драгијевиќ биле земени и лопати и моторна пила.

-Реклама-

– Од внатрешноста на службениот автомобил на ЈКП „Водовод“ во Бор отстранети се над 500 траги, 400 се веќе прегледани, а уште 100 треба да бидат вештачени во наредните денови. Дополнително, вештачени се и трагите од надворешната страна на автомобилот – вели нашиот извор.

-Реклама-

За потсетување, постои сомневање дека Јанковиќ и Драгијевиќ со автомобил ја удриле Данка Илиќ на 26 март, кога малата Данка за момент и се лизнала од очите на мајка си. Детето го ставиле во багажникот, а кога се разбудила Дејан Драгијевиќ ја задушил, а потоа телото го фрлиле во блиската депонија.

Но, Драгијевиќ со помош на неговиот брат кој во меѓувреме загина во ПС Бор и неговиот татко два дена подоцна го преместија телото на девојчето, а наводно никој не се сеќава каде. Полицијата со недели го копа секој дел од Злот и Бањско поле, каде живее Драгијевиќ, односно каде исчезна малата Данка.

Дејан Раденковиќ, поранешниот помошник началник на УКП, смета дека со текот на времето се намалуваат шансите да се најде телото на малата Данка.

– Времето воопшто не му оди во прилог на овој случај. Како што одминува времето така се намалуваат шансите да се најде телото на малата Данка и покрај сите напори на МУП.

Според нивните изјави, постои сомнеж дека нејзиното тело неколку пати било преместено од осомничените и нивните помагачи, а за жал еден од нив починал, а со него и тајната. Без разлика на се, тие се товарат за кривично дело: Кривично убиство – изјави порано Раденковиќ за Пинк.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

НАЈНОВИ ВЕСТИ ОД ИСТРАГАТА ЗА УБИСТВОТО НА МАЛАТА ДАНКА! Дали ова ќе помогне да се најде телото на несреќното девојче!?

-Реклама-

Во моментов вештаци ги испитуваат трагите пронајдени во автомобилот на ЈКП „Водовод“ Бор, кој го управувале осомничените за нејзиното убиство, Дејан Драгијевиќ и Срѓан Јанковиќ, а како што неофицијално дознаваме, предметите што се одземени од куќата на Драгијевиќ. во село Злот исто така се вештачат.

Реклама

Покрај возилото, од семејниот дом на Дејан Драгијевиќ биле земени и лопати и моторна пила.

– Од внатрешноста на службениот автомобил на ЈКП „Водовод“ во Бор отстранети се над 500 траги, 400 се веќе прегледани, а уште 100 треба да бидат вештачени во наредните денови. Дополнително, вештачени се и трагите од надворешната страна на автомобилот – вели нашиот извор.

За потсетување, постои сомневање дека Јанковиќ и Драгијевиќ со автомобил ја удриле Данка Илиќ на 26 март, кога малата Данка за момент и се лизнала од очите на мајка си. Детето го ставиле во багажникот, а кога се разбудила Дејан Драгијевиќ ја задушил, а потоа телото го фрлиле во блиската депонија.

Но, Драгијевиќ со помош на неговиот брат кој во меѓувреме загина во ПС Бор и неговиот татко два дена подоцна го преместија телото на девојчето, а наводно никој не се сеќава каде. Полицијата со недели го копа секој дел од Злот и Бањско поле, каде живее Драгијевиќ, односно каде исчезна малата Данка.

Дејан Раденковиќ, поранешниот помошник началник на УКП, смета дека со текот на времето се намалуваат шансите да се најде телото на малата Данка.

– Времето воопшто не му оди во прилог на овој случај. Како што одминува времето така се намалуваат шансите да се најде телото на малата Данка и покрај сите напори на МУП.

Според нивните изјави, постои сомнеж дека нејзиното тело неколку пати било преместено од осомничените и нивните помагачи, а за жал еден од нив починал, а со него и тајната. Без разлика на се, тие се товарат за кривично дело: Кривично убиство – изјави порано Раденковиќ за Пинк.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО