Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

ИЗБОРИ 2024 МАКЕДОНИЈА: Излезноста до 18:30 часот на изборите за претседател во Македонија изнесува 48,25%

-Реклама-

ИЗБОРИ 2024 МАКЕДОНИЈА:

Реклама

Излезноста до 18:30 часот на изборите за претседател во Македонија изнесува 48,25%

-Реклама-

Гласањето за избор на претседател на државата досега се одвива мирно на сите гласачки места, соопшти Државната изборна комисија (ДИК).

-Реклама-

До 15 часот на гласање излегле 34,57 проценти граѓани, според податоци кои пристигнале до ДИК од 1720 избирачки места односно од 49,03 отсто.

ДИК пред малку сподели дека излезноста до 17 часот на целата територија на Македонија изнесува 42,19%.

Гласањето и избирачките места се отворени до 19 часот и се очекува во следниот пресек да има поголема излезност во сите општини.

Гласањето прекинато на ова место во Македонија, се сомничи дека е направен таканаречениот “бугарски воз”

Според заклучениот Избирачки список на Државната изборна комисија, за гласање во државата се запишани 1.713.758 избирачи, 95.116 избирачи се на привремена работа или престој во странство, а 2.147 се на издржување казна затвор или се во притвор.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ИЗБОРИ 2024 МАКЕДОНИЈА: Излезноста до 18:30 часот на изборите за претседател во Македонија изнесува 48,25%

-Реклама-

ИЗБОРИ 2024 МАКЕДОНИЈА:

Реклама

Излезноста до 18:30 часот на изборите за претседател во Македонија изнесува 48,25%

Гласањето за избор на претседател на државата досега се одвива мирно на сите гласачки места, соопшти Државната изборна комисија (ДИК).

До 15 часот на гласање излегле 34,57 проценти граѓани, според податоци кои пристигнале до ДИК од 1720 избирачки места односно од 49,03 отсто.

ДИК пред малку сподели дека излезноста до 17 часот на целата територија на Македонија изнесува 42,19%.

Гласањето и избирачките места се отворени до 19 часот и се очекува во следниот пресек да има поголема излезност во сите општини.

Гласањето прекинато на ова место во Македонија, се сомничи дека е направен таканаречениот “бугарски воз”

Според заклучениот Избирачки список на Државната изборна комисија, за гласање во државата се запишани 1.713.758 избирачи, 95.116 избирачи се на привремена работа или престој во странство, а 2.147 се на издржување казна затвор или се во притвор.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО