Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

Претседателски избори 2024 во Македонија: До 11 часот на целата територија на Македонија излезноста е 12,78%

-Реклама-

Претседателски избори 2024 во Македонија: До 11 часот на целата територија на Македонија излезноста е

Реклама

Претседателски избори 2024 во Македонија:

-Реклама-

Според заклучениот Избирачки список на Државната изборна комисија, за гласање во државата се запишани 1.713.758 избирачи, 95.116 избирачи се на привремена работа или престој во странство, а 2.147 се на издржување казна затвор или се во притвор.

-Реклама-

Во 7 часот почна гласањето на првиот круг од седмите претседателски избори.

Се гласа на 3.480 избирачки места во земјава, на кои до 19 часот правото на глас можат да го искористат 1.814.317 граѓани.

ДИК соопшти дека до 11 часот излезноста на целата територија на Македонија е 12,78%

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Претседателски избори 2024 во Македонија: До 11 часот на целата територија на Македонија излезноста е 12,78%

-Реклама-

Претседателски избори 2024 во Македонија: До 11 часот на целата територија на Македонија излезноста е

Реклама

Претседателски избори 2024 во Македонија:

Според заклучениот Избирачки список на Државната изборна комисија, за гласање во државата се запишани 1.713.758 избирачи, 95.116 избирачи се на привремена работа или престој во странство, а 2.147 се на издржување казна затвор или се во притвор.

Во 7 часот почна гласањето на првиот круг од седмите претседателски избори.

Се гласа на 3.480 избирачки места во земјава, на кои до 19 часот правото на глас можат да го искористат 1.814.317 граѓани.

ДИК соопшти дека до 11 часот излезноста на целата територија на Македонија е 12,78%

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО