Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

ПОЧИНА ПОЗНАТАТА ИНФЛУЕНСЕРКА (28): Остави зад себе три деца, лекарите дадоа погрешна дијагноза за младата Скарлат

-Реклама-

ПОЧИНА ПОЗНАТАТА ИНФЛУЕНСЕРКА (28):

Реклама

Познатата инфлуенсерка Татиел Скарлат почина од пневмонија на 28-годишна возраст, откако лекарите погрешно ѝ поставија дијагноза.

-Реклама-

Лекарите претпоставувале дека мајката на три деца има денга откако се пожалила на повраќање и општа болка.

-Реклама-

Таа на 16 април отишла во итната медицинска помош по стомачни проблеми и била испратена дома со лекови. но само четири дена подоцна таа повторно била во болница со респираторни проблеми.

Рендгенските снимки откриле дека има пневмонија, а лекарите и препишале антибиотици пред повторно да биде отпуштена.

Подоцна истиот ден, нејзината состојба се влошила и морала итно да биде пренесена во единицата во Дивинополис, Бразил. Следниот ден била интубирана и префрлена во локална болница каде трагично починала.

Зад себе ги оставила сопругот и трите мали деца.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ПОЧИНА ПОЗНАТАТА ИНФЛУЕНСЕРКА (28): Остави зад себе три деца, лекарите дадоа погрешна дијагноза за младата Скарлат

-Реклама-

ПОЧИНА ПОЗНАТАТА ИНФЛУЕНСЕРКА (28):

Реклама

Познатата инфлуенсерка Татиел Скарлат почина од пневмонија на 28-годишна возраст, откако лекарите погрешно ѝ поставија дијагноза.

Лекарите претпоставувале дека мајката на три деца има денга откако се пожалила на повраќање и општа болка.

Таа на 16 април отишла во итната медицинска помош по стомачни проблеми и била испратена дома со лекови. но само четири дена подоцна таа повторно била во болница со респираторни проблеми.

Рендгенските снимки откриле дека има пневмонија, а лекарите и препишале антибиотици пред повторно да биде отпуштена.

Подоцна истиот ден, нејзината состојба се влошила и морала итно да биде пренесена во единицата во Дивинополис, Бразил. Следниот ден била интубирана и префрлена во локална болница каде трагично починала.

Зад себе ги оставила сопругот и трите мали деца.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО