Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

РЕКОНСТРУКЦИЈА: ЈА УБИЛЕ МАЛАТА ДАНКА И ИСЧЕЗНАЛЕ ЗА 7 МИНУТИ! Данка Илиќ е убиена пред точно еден месец, а ова е детална реконструкција на грозоморното злосторство, девојчето е убиено на неколку метри од КУЌАТА!

-Реклама-

РЕКОНСТРУКЦИЈА: ЈА УБИЛЕ МАЛАТА ДАНКА И ИСЧЕЗНАЛЕ ЗА 7 МИНУТИ! Данка Илиќ е убиена пред точно еден месец, а ова е детална реконструкција на грозоморното злосторство, девојчето е убиено на неколку метри од КУЌАТА!

Реклама

ЈА УБИЛЕ ДАНКА И ИСЧЕЗНАА ЗА 7 МИНУТИ! Данка Илиќ е убиена пред точно еден месец, а ова е детална реконструкција на грозоморното злосторство: Девојчето е убиено на неколку метри од КУЌАТА!

-Реклама-

Братислав Гашиќ, министерот за внатрешни работи, на прес-конференцијата истакна дека Ивана Илиќ, мајката на малата Данка, заедно со децата дошла од Бор во Бањско поле во 13 часот и 10 минути и дека децата си играле во дворот , и дека била таму и фотографирана. Во 13 часот и 41 минути Ивана му се јавила на сопругот и му рекла дека Данка ја нема, тој пристигнал во 13 часот и 55 минути, а полицијата била повикана во 13 часот и 59 минути.

-Реклама-

По десетдневна интензивна потрага по исчезнатото девојче, откриено е дека Данка Илиќ била брутално убиена. За ова кривично дело се осомничени Срѓан Јанковиќ од село Лука и Дејан Драгојевиќ од село Злот, кои се вработени во ПБ „Водовод“ во Бор. Според сопственото признание, тие ја удриле девојката користејќи го службениот автомобил, а потоа Драгојевиќ ја удавил и ја убил.

Осомничените за убиството биле на работна задача
Во периодот од 13:45 до 15:52 часот, Данка Илиќ го напуштила дворот и тргнала по асфалтот, што го потврдиле двајца очевидци. Министерот Братислав Гашиќ на прес-конференцијата истакна дека Данка излегла од грмушките, а имаат уште двајца сведоци, мајка и син, кои поминувале покрај оваа улица и го виделе детето како оди со грб.

Откако, како што се сомнева, Срѓан Јанковиќ со службеното возило ја удрил Данка Илиќ, сопатникот Дејан Драгијевиќ, според сопствено признание, излегол од автомобилот и девојката која во тој момент била во бесознание ја префрлил во багажникот на возило со користење алат. Наместо да пружат помош, Срѓан и Дејан се договориле да го отстранат телото на девојчето.

– Нивните приказни не се поклопуваат за давењето на детето, бидејќи детето се разбудило додека возел, а сопатникот ја задавил Данка ставајќи и ја едната рака на грлото, а другата преку устата и го задавил детето, а не можат да се договорат кој го направил давењето, таму почнува префрлањето да се обвинуваат од еден на друг, а подоцна го фрлија во депонија – рече Нинослав Цмолиќ, раководител на УКП.

Целата вест на blic.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

РЕКОНСТРУКЦИЈА: ЈА УБИЛЕ МАЛАТА ДАНКА И ИСЧЕЗНАЛЕ ЗА 7 МИНУТИ! Данка Илиќ е убиена пред точно еден месец, а ова е детална реконструкција на грозоморното злосторство, девојчето е убиено на неколку метри од КУЌАТА!

-Реклама-

РЕКОНСТРУКЦИЈА: ЈА УБИЛЕ МАЛАТА ДАНКА И ИСЧЕЗНАЛЕ ЗА 7 МИНУТИ! Данка Илиќ е убиена пред точно еден месец, а ова е детална реконструкција на грозоморното злосторство, девојчето е убиено на неколку метри од КУЌАТА!

Реклама

ЈА УБИЛЕ ДАНКА И ИСЧЕЗНАА ЗА 7 МИНУТИ! Данка Илиќ е убиена пред точно еден месец, а ова е детална реконструкција на грозоморното злосторство: Девојчето е убиено на неколку метри од КУЌАТА!

Братислав Гашиќ, министерот за внатрешни работи, на прес-конференцијата истакна дека Ивана Илиќ, мајката на малата Данка, заедно со децата дошла од Бор во Бањско поле во 13 часот и 10 минути и дека децата си играле во дворот , и дека била таму и фотографирана. Во 13 часот и 41 минути Ивана му се јавила на сопругот и му рекла дека Данка ја нема, тој пристигнал во 13 часот и 55 минути, а полицијата била повикана во 13 часот и 59 минути.

По десетдневна интензивна потрага по исчезнатото девојче, откриено е дека Данка Илиќ била брутално убиена. За ова кривично дело се осомничени Срѓан Јанковиќ од село Лука и Дејан Драгојевиќ од село Злот, кои се вработени во ПБ „Водовод“ во Бор. Според сопственото признание, тие ја удриле девојката користејќи го службениот автомобил, а потоа Драгојевиќ ја удавил и ја убил.

Осомничените за убиството биле на работна задача
Во периодот од 13:45 до 15:52 часот, Данка Илиќ го напуштила дворот и тргнала по асфалтот, што го потврдиле двајца очевидци. Министерот Братислав Гашиќ на прес-конференцијата истакна дека Данка излегла од грмушките, а имаат уште двајца сведоци, мајка и син, кои поминувале покрај оваа улица и го виделе детето како оди со грб.

Откако, како што се сомнева, Срѓан Јанковиќ со службеното возило ја удрил Данка Илиќ, сопатникот Дејан Драгијевиќ, според сопствено признание, излегол од автомобилот и девојката која во тој момент била во бесознание ја префрлил во багажникот на возило со користење алат. Наместо да пружат помош, Срѓан и Дејан се договориле да го отстранат телото на девојчето.

– Нивните приказни не се поклопуваат за давењето на детето, бидејќи детето се разбудило додека возел, а сопатникот ја задавил Данка ставајќи и ја едната рака на грлото, а другата преку устата и го задавил детето, а не можат да се договорат кој го направил давењето, таму почнува префрлањето да се обвинуваат од еден на друг, а подоцна го фрлија во депонија – рече Нинослав Цмолиќ, раководител на УКП.

Целата вест на blic.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО