Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

НАЈНОВО! ВО ОБВИНИТЕЛСТВО СТИГНАА РЕЗУЛТАТИ ОД ДНК вештачењето: Што е направено за еден месец во истрагата за убиството на Данка Илиќ (2)

-Реклама-

Во истрагата за убиството на Данка Илиќ (2), која ја води Вишото јавно обвинителство во Зајечар, до денес се сослушани 17 сведоци и таа фаза од истрагата е завршена, а како што дознава Курир доставувањето на Сега се чека вештачењето на ДНК.

Реклама

– Осомничените за убиството на девојчето, Јанковиќ Срѓан (50) и Драгијевиќ Дејан (50), вчера се испратени во Специјалната затворска болница во Белград на невропсихијатриско вештачење, а од наредниот момент се чека ДНК вештачењето на одземените предмети. доказна постапка – изјави ВЈТ во Зајечар за Курир.

-Реклама-

Исто така, како што дознаваме, од почетокот на постапката се сослушани 14 сведоци, како и 3 сведоци од средата до денеска.

-Реклама-

Меѓу испитаните сведоци, да потсетиме, беа и мајката на осомничениот Драгијевиќ, Светлана, таткото на Јанковиќ, Душан, како и мајката и таткото на убиените Данка Ивана и Милош Илиќ, кои потврдија дека на кобниот 26 март, осомничените за нејзиното убиство се сретнале во Бањско поле, од каде што е исчезнато девојчето.

Јанковиќ и Драгијевиќ се осомничени дека сториле кривично дело тешко убиство на дете, а според оној кој во обвинителството го признал делото, тие околу 14 часот најпрвин ја удриле Данка со службено возило на јавното комунално претпријатие „Водовод“. , а потоа нејзиното тело го ставила во задниот дел на „фиат панди“.

-Тој рече дека потоа ја задавил Данка, го фрлил нејзиното тело на блиската депонија, а потоа телото со татко му и покојниот брат два дена подоцна го префрлиле на непозната локација – потсетува нашиот извор.

Данка исчезна пред точно еден месец, а потрагата по нејзиното тело се уште трае.

Извор: kurir.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

НАЈНОВО! ВО ОБВИНИТЕЛСТВО СТИГНАА РЕЗУЛТАТИ ОД ДНК вештачењето: Што е направено за еден месец во истрагата за убиството на Данка Илиќ (2)

-Реклама-

Во истрагата за убиството на Данка Илиќ (2), која ја води Вишото јавно обвинителство во Зајечар, до денес се сослушани 17 сведоци и таа фаза од истрагата е завршена, а како што дознава Курир доставувањето на Сега се чека вештачењето на ДНК.

Реклама

– Осомничените за убиството на девојчето, Јанковиќ Срѓан (50) и Драгијевиќ Дејан (50), вчера се испратени во Специјалната затворска болница во Белград на невропсихијатриско вештачење, а од наредниот момент се чека ДНК вештачењето на одземените предмети. доказна постапка – изјави ВЈТ во Зајечар за Курир.

Исто така, како што дознаваме, од почетокот на постапката се сослушани 14 сведоци, како и 3 сведоци од средата до денеска.

Меѓу испитаните сведоци, да потсетиме, беа и мајката на осомничениот Драгијевиќ, Светлана, таткото на Јанковиќ, Душан, како и мајката и таткото на убиените Данка Ивана и Милош Илиќ, кои потврдија дека на кобниот 26 март, осомничените за нејзиното убиство се сретнале во Бањско поле, од каде што е исчезнато девојчето.

Јанковиќ и Драгијевиќ се осомничени дека сториле кривично дело тешко убиство на дете, а според оној кој во обвинителството го признал делото, тие околу 14 часот најпрвин ја удриле Данка со службено возило на јавното комунално претпријатие „Водовод“. , а потоа нејзиното тело го ставила во задниот дел на „фиат панди“.

-Тој рече дека потоа ја задавил Данка, го фрлил нејзиното тело на блиската депонија, а потоа телото со татко му и покојниот брат два дена подоцна го префрлиле на непозната локација – потсетува нашиот извор.

Данка исчезна пред точно еден месец, а потрагата по нејзиното тело се уште трае.

Извор: kurir.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО