Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

Ова се ПОСЛЕДНИТЕ ИНФОРМАЦИИ за злосторството што го потресе целиот Балкан – како напредува истрагата за случајот со Данка Илиќ

-Реклама-

Данка Илиќ беше убиена на 26 март годинава, а за ова дело осомничени се Дејан Драгијевиќ и Срѓан Јанковиќ.

Реклама

Вишото јавно обвинителство (ВЈТ) во Зајечар интензивно работи на расветлување на тешкото убиство на двегодишната Данка Илиќ.

-Реклама-

Истрагата се уште е во тек, а обвинителството ги чека резултатите од вештачењето на ДНК материјалот, како и вештачењето на ГПС уредот од службеното возило на ПУК „Водовод“. Овие стручни мислења се од суштинско значење за определување на рутата на движење на возилото во критичниот период.

-Реклама-

Досега се сослушани 17 сведоци, а по добивањето на сите вештачења обвинителството ќе донесе одлука за натамошниот тек на постапката.

Апелационото јавно обвинителство во Ниш го овластило „Вишото јавно обвинителство Ниш да преземе дејствија и мерки за утврдување на околностите под кои починал Далибор Драгијевиќ“.

Ова овластување е во согласност со Методологијата за истрага во случаи на злоупотреба пропишана со Општата задолжителна инструкција на Јавниот обвинител на Републиката.

Данка Илиќ е убиена на 26 март годинава, а за ова дело осомничени се Дејан Драгијевиќ и Срѓан Јанковиќ. Тие неодамна беа испратени на психијатриско вештачење во Специјалната затворска болница во Белград.

Покрај нив, во притвор е и нивниот татко Раде Драгијевиќ, бидејќи се сомнева дека му помогнал на својот син, заедно со уште еден син кој во меѓувреме загина во ПС Бор, да го пренесат телото на убиената девојка од депото каде таа првично беше фрлен, на друга локација. Потсетуваме дека телото на детето се уште не е пронајдено бидејќи таткото и синот велат дека не се сеќаваат каде го оставиле.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Ова се ПОСЛЕДНИТЕ ИНФОРМАЦИИ за злосторството што го потресе целиот Балкан – како напредува истрагата за случајот со Данка Илиќ

-Реклама-

Данка Илиќ беше убиена на 26 март годинава, а за ова дело осомничени се Дејан Драгијевиќ и Срѓан Јанковиќ.

Реклама

Вишото јавно обвинителство (ВЈТ) во Зајечар интензивно работи на расветлување на тешкото убиство на двегодишната Данка Илиќ.

Истрагата се уште е во тек, а обвинителството ги чека резултатите од вештачењето на ДНК материјалот, како и вештачењето на ГПС уредот од службеното возило на ПУК „Водовод“. Овие стручни мислења се од суштинско значење за определување на рутата на движење на возилото во критичниот период.

Досега се сослушани 17 сведоци, а по добивањето на сите вештачења обвинителството ќе донесе одлука за натамошниот тек на постапката.

Апелационото јавно обвинителство во Ниш го овластило „Вишото јавно обвинителство Ниш да преземе дејствија и мерки за утврдување на околностите под кои починал Далибор Драгијевиќ“.

Ова овластување е во согласност со Методологијата за истрага во случаи на злоупотреба пропишана со Општата задолжителна инструкција на Јавниот обвинител на Републиката.

Данка Илиќ е убиена на 26 март годинава, а за ова дело осомничени се Дејан Драгијевиќ и Срѓан Јанковиќ. Тие неодамна беа испратени на психијатриско вештачење во Специјалната затворска болница во Белград.

Покрај нив, во притвор е и нивниот татко Раде Драгијевиќ, бидејќи се сомнева дека му помогнал на својот син, заедно со уште еден син кој во меѓувреме загина во ПС Бор, да го пренесат телото на убиената девојка од депото каде таа првично беше фрлен, на друга локација. Потсетуваме дека телото на детето се уште не е пронајдено бидејќи таткото и синот велат дека не се сеќаваат каде го оставиле.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО