Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

ОВА е пронајдено на местото каде последен пат била видена Данка Илиќ – Детал кој сите ги расплаче… (ФОТО)

-Реклама-

ВАШЕТО СРЦЕ ЌЕ СЕ ОТКАЖЕ! ОВА е пронајдено на местото каде последен пат била видена Данка Илиќ – Детал од кој сите насолзи… (ФОТО)

Реклама

Исчезната Данка Илиќ во Бањско поле е убиена истиот ден – 26 март, кога осомничените Срѓан Јанковиќ и Дејан Драгијевиќ ја удриле со службеното возило на ЈКП „Водовод“ Бор, по што ја ставиле во несвест во задниот дел на Колата.

-Реклама-

Кога Данка се разбудила и заплакала, Драгијевиќ, според сопственото признание, ја давел со рацете додека не престанала да дише, а потоа заедно ја фрлиле на депонијата.

-Реклама-

За жал, и по повеќе од еден месец нејзиното тело не е пронајдено.

Иако првите неколку дена беше забранет пристапот до куќата и дворот од каде што исчезна девојчето, откако полицијата се засолни, екипата на Републиката излегла на местото и наишла на шокантни сцени.

Имено, во дворот најдовме розов ранец, како и розова играчка во форма на фискална каса, со која се претпоставува дека кобниот ден си играла двегодишната Данка Илиќ.

На купот имаше и некои други играчки и книги.

Да потсетиме, до ден денес, иако Србија трага по телото на детето, убијците не кажаа каде и како го сокриле нејзиното тело.

Истрагата ја води Вишото јавно обвинителство во Заечар, а како што се наведува, до денес се сослушани 17 сведоци и таа фаза од истрагата е завршена, сега се чека на доставување на вештачењето на ДНК.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ОВА е пронајдено на местото каде последен пат била видена Данка Илиќ – Детал кој сите ги расплаче… (ФОТО)

-Реклама-

ВАШЕТО СРЦЕ ЌЕ СЕ ОТКАЖЕ! ОВА е пронајдено на местото каде последен пат била видена Данка Илиќ – Детал од кој сите насолзи… (ФОТО)

Реклама

Исчезната Данка Илиќ во Бањско поле е убиена истиот ден – 26 март, кога осомничените Срѓан Јанковиќ и Дејан Драгијевиќ ја удриле со службеното возило на ЈКП „Водовод“ Бор, по што ја ставиле во несвест во задниот дел на Колата.

Кога Данка се разбудила и заплакала, Драгијевиќ, според сопственото признание, ја давел со рацете додека не престанала да дише, а потоа заедно ја фрлиле на депонијата.

За жал, и по повеќе од еден месец нејзиното тело не е пронајдено.

Иако првите неколку дена беше забранет пристапот до куќата и дворот од каде што исчезна девојчето, откако полицијата се засолни, екипата на Републиката излегла на местото и наишла на шокантни сцени.

Имено, во дворот најдовме розов ранец, како и розова играчка во форма на фискална каса, со која се претпоставува дека кобниот ден си играла двегодишната Данка Илиќ.

На купот имаше и некои други играчки и книги.

Да потсетиме, до ден денес, иако Србија трага по телото на детето, убијците не кажаа каде и како го сокриле нејзиното тело.

Истрагата ја води Вишото јавно обвинителство во Заечар, а како што се наведува, до денес се сослушани 17 сведоци и таа фаза од истрагата е завршена, сега се чека на доставување на вештачењето на ДНК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО