Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

„ОВАА ТИШИНА МЕ УБИВА“ Мајката и сестрата на убиениот млад човек Немања проговорија за веселото момче кое беше убиено во Мали Орашје

-Реклама-

Во Мали Орашје беше одбележана годишнината од смртта на шестмината млади момчиња кои беа брутално убиени додека се дружеа и се забавуваа заедно.

Реклама

Урош Блажиќ на 4 мај им го згасна животот пукајќи од автоматско оружје, а еден од убиените млади момчиња е Немања Стевановиќ, кого семејството го опишува како многу весел човек без кој ништо не е исто.

-Реклама-

На одбележувањето на годишнината, како што напиша Курир, беше прикажан филм во кој семејствата на загинатите зборуваа за своите најблиски, а за Немања зборуваа неговата сестра и мајка.

-Реклама-

– Го храневме во движење бидејќи беше немирен. На пет години научи да вози трактор и автомобил, го сакаше тоа.

Не мрднавте да го смириме да остане дома, тој беше само со друштво. Нашата куќа секогаш беше полна, сега оваа тишина ме убива.

Толку многу ја сакаше музиката што до ден денес ми доаѓа од неговиот автомобил и неговата соба – изјави мајката на Немања.

Неговата сестра Теодора изрази колку е приврзана за својот брат и колку безбедно се чувствува со него.

-Тој беше мојот заштитник, имавме прекрасна врска. Кога бев со него знаев дека сум безбеден.

Сакаше друштво и музика, јас секогаш велев „ајде дома“, а тој секогаш сакаше да останеме, го развеселуваше друштвото, се смееше и уживаше. Беше вреден, работеше и придонесуваше, но секогаш беше насмеан. Таа година планиравме да одиме на море… – рече Теодора и продолжи:

– Требаше да одиме двајцата, неговата девојка и секако пријателите… Зашто што ако без друштво – низ насмевка рече сестрата на Немања и додаде дека нивните планови не се оствариле.

– Тој ден се беше прекинато …

Немања, да потсетиме, беше убиен кобната вечер кај Равни гај во Мали Орашје. Потоа бил ранет, а починал во смедеревската болница откако и ветил на мајка си дека нема да заспие, но не издржал.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

„ОВАА ТИШИНА МЕ УБИВА“ Мајката и сестрата на убиениот млад човек Немања проговорија за веселото момче кое беше убиено во Мали Орашје

-Реклама-

Во Мали Орашје беше одбележана годишнината од смртта на шестмината млади момчиња кои беа брутално убиени додека се дружеа и се забавуваа заедно.

Реклама

Урош Блажиќ на 4 мај им го згасна животот пукајќи од автоматско оружје, а еден од убиените млади момчиња е Немања Стевановиќ, кого семејството го опишува како многу весел човек без кој ништо не е исто.

На одбележувањето на годишнината, како што напиша Курир, беше прикажан филм во кој семејствата на загинатите зборуваа за своите најблиски, а за Немања зборуваа неговата сестра и мајка.

– Го храневме во движење бидејќи беше немирен. На пет години научи да вози трактор и автомобил, го сакаше тоа.

Не мрднавте да го смириме да остане дома, тој беше само со друштво. Нашата куќа секогаш беше полна, сега оваа тишина ме убива.

Толку многу ја сакаше музиката што до ден денес ми доаѓа од неговиот автомобил и неговата соба – изјави мајката на Немања.

Неговата сестра Теодора изрази колку е приврзана за својот брат и колку безбедно се чувствува со него.

-Тој беше мојот заштитник, имавме прекрасна врска. Кога бев со него знаев дека сум безбеден.

Сакаше друштво и музика, јас секогаш велев „ајде дома“, а тој секогаш сакаше да останеме, го развеселуваше друштвото, се смееше и уживаше. Беше вреден, работеше и придонесуваше, но секогаш беше насмеан. Таа година планиравме да одиме на море… – рече Теодора и продолжи:

– Требаше да одиме двајцата, неговата девојка и секако пријателите… Зашто што ако без друштво – низ насмевка рече сестрата на Немања и додаде дека нивните планови не се оствариле.

– Тој ден се беше прекинато …

Немања, да потсетиме, беше убиен кобната вечер кај Равни гај во Мали Орашје. Потоа бил ранет, а починал во смедеревската болница откако и ветил на мајка си дека нема да заспие, но не издржал.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО