Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

ИЗБОРИ МАКЕДОНИЈА 2024: Пријавен инцидент на едно избирачко место – членови на владејачка партија му се заканувале на набљудувач

-Реклама-

Инцидентот е пријавен и во ДИК во полиција.

Реклама

Инцидент е регистриран во скопското село Радуша. Според информациите, на овластен набљудувач на една политичка партија некој му ги дупнал гумите од автомобилот при влез во селото.

-Реклама-

На набљудувачи не им се дозволува да влезат во избирачките места. Велат дека ги пцуеле и навредувале.

-Реклама-

Инцидентот е пријавен и во ДИК во полиција.

Организатори на инцидентот, како што пренесува Република, се заменик-директор на затворот во Шутка и внукот на поранешен пратеник на една од владејачките партии.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ИЗБОРИ МАКЕДОНИЈА 2024: Пријавен инцидент на едно избирачко место – членови на владејачка партија му се заканувале на набљудувач

-Реклама-

Инцидентот е пријавен и во ДИК во полиција.

Реклама

Инцидент е регистриран во скопското село Радуша. Според информациите, на овластен набљудувач на една политичка партија некој му ги дупнал гумите од автомобилот при влез во селото.

На набљудувачи не им се дозволува да влезат во избирачките места. Велат дека ги пцуеле и навредувале.

Инцидентот е пријавен и во ДИК во полиција.

Организатори на инцидентот, како што пренесува Република, се заменик-директор на затворот во Шутка и внукот на поранешен пратеник на една од владејачките партии.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО