Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

(ВИДЕО) Објавена видео снимка од моментот кога напаѓачот пука во премиерот Роберт Фицо

-Реклама-

(ВИДЕО) Објавена видео снимка од моментот кога напаѓачот пука во премиерот Роберт Фицо

Реклама

Словачкиот премиер Роберт Фицо денеска беше застрелан со неколку куршуми во градот Хандлова, а полицијата го идентификуваше неговиот напаѓач како Ј. (71) од Левице.

-Реклама-

Фицо беше во Хандлов, централниот град на Словачка, на политички митинг што се одржа во локалниот културен центар.

-Реклама-

Откако заврши, излезе надвор и се поздрави со насобраните граѓани.

Како што неофицијално објавија медиумите, повикувајќи се на изјави на сведоци, Ј.Ч. го покани да му пријде за да се ракува.

Како што може да се види на видеото објавено на социјалните мрежи, Фицо му пришол, а тој испукал неколку куршуми во него.

Погледнете го моментот на нападот:

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) Објавена видео снимка од моментот кога напаѓачот пука во премиерот Роберт Фицо

-Реклама-

(ВИДЕО) Објавена видео снимка од моментот кога напаѓачот пука во премиерот Роберт Фицо

Реклама

Словачкиот премиер Роберт Фицо денеска беше застрелан со неколку куршуми во градот Хандлова, а полицијата го идентификуваше неговиот напаѓач како Ј. (71) од Левице.

Фицо беше во Хандлов, централниот град на Словачка, на политички митинг што се одржа во локалниот културен центар.

Откако заврши, излезе надвор и се поздрави со насобраните граѓани.

Како што неофицијално објавија медиумите, повикувајќи се на изјави на сведоци, Ј.Ч. го покани да му пријде за да се ракува.

Како што може да се види на видеото објавено на социјалните мрежи, Фицо му пришол, а тој испукал неколку куршуми во него.

Погледнете го моментот на нападот:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО